ASF: "Asigurătorii vor plăti mai mult la Fondul de Garantare dacă nu rezolvă problemele pe piaţa RCA"

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 iulie 2014

ASF: "Asigurătorii vor plăti mai mult la Fondul de Garantare dacă nu rezolvă problemele pe piaţa RCA"

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, i-a avertizat pe asigurători că va propune majorarea contribuţiilor pe care companiile le plătesc la Fondul de Garantare, dacă nu vor reuşi să eficientizeze activitatea pe segmentul RCA, potrivit unui comunicat al ASF. "Nu se poate ca acest produs să genereze atâtea probleme pe piaţa asigurărilor", a avertizat Negriţoiu într-o întâlnire cu directorii mai multor companii de asigurări care reprezintă peste 70% din piaţă şi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR), potrivit unui comunicat transmis ieri de ASF.

Autoritatea propune constituirea unor grupuri comune de lucru la care să participe reprezentanţi ai ASF, UNSAR şi ai companiilor de asigurări, pentru găsirea unor soluţii de redresare a pieţei RCA, fiind vizată o mai mare transparenţă a primelor, a cheltuielilor de reparaţii şi a acoperirii pagubelor.

Datele trimestriale ale ASF arată că în primul trimestru al acestui an piaţa asigurărilor a scăzut cu aproape 3,5% faţă de perioada corespunzătoare din 2013.

De la 1 ianuarie 2015, toate companiile de asigurări care activează pe piaţa din România trebuie să adopte standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS). În cadrul întâlnirii a fost subliniată importanţa constituirii unor grupuri de sprijin pentru companiile care nu au fost în proiectul pilot, în ceea ce priveşte aplicarea standardelor IFRS, astfel încât, la 1 ianuarie 2015, toate societăţile să fie pregătite. ASF va solicita ca situaţiile financiare ale societăţilor de asigurări să fie auditate conform standardelor internaţionale, în contextul în care Autoritatea nu este mulţumită de calitatea raportărilor financiare pe care le prezintă o parte dintre societăţile de asigurări.

Mişu Negriţoiu a mai propus, în timpul întâlnirii cu directorii companiilor de asigurări, elaborarea unui plan de redresare şi dezvoltare a sectorului asigurărilor, având în vedere că piaţa nu dă semne clare de revenire după criza financiară. "Cred că ar fi bine să gândim împreună un set de măsuri care să conducă la redresarea pieţei asigurărilor", a afirmat domnul Mişu Negriţoiu. Astfel, cei prezenţi la întâlnire au decis să înfiinţeze grupuri de lucru tematice formate din reprezentanţi ai ASF şi ai companiilor de asigurări care să propună măsuri concrete pentru dinamizarea sectorului asigurărilor. "Trebuie neapărat să inversăm trendul pe piaţa asigurărilor", a conchis Preşedintele ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb