A.S.F. celebrează educaţia financiară în cadrul World Investor Week

G.D.
Piaţa de Capital / 3 octombrie 2022

A.S.F. celebrează educaţia financiară în cadrul World Investor Week

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) organizează, în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare (ISF), în perioada 3 - 7 octombrie 2022, sub egida "Săptămânii Mondiale a Investitorului" (World Investor Week - WIW), o serie de acţiuni şi de evenimente dedicate educaţiei financiare, conform unui comunicat remis redacţiei. Acestea au drept scop conştientizarea importanţei dobândirii noţiunilor specifice pieţelor financiare non-bancare de către elevi, tineri, dar şi de către publicul larg.

Potrivit sursei citate, prima acţiune din săptămâna WIW, aflată la cea de a şasea ediţie, a reunit astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti, aproape 90 de liceeni care au participat la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Dincolo de prezenţa fizică a elevilor, la eveniment au fost prezenţi online şi elevi de la licee din ţară.

Un alt eveniment, care va avea loc cu ocazia WIW, este webinarul Întâlnire cu un antreprenor de succes - adresat studenţilor şi masteranzilor, unde va fi invitat Iulian Stanciu, Preşedinte executiv Emag. Acesta le va vorbi tinerilor despre modul în care o idee poate deveni o afacere de succes, dar şi despre cum pot fi depăşite momentele delicate din viaţa unui business. Evenimentul, care va fi live pe pagina de Facebook şi pe canalul de Youtube ale A.S.F., luni 3 octombrie 2022, de la ora 19.00, este o componentă a programului A.S.F. dedicat mediului universitar - Laboratorul Academic.

În cadrul WIW, A.S.F. a programat o serie de acţiuni de educaţie financiară la nivelul învăţământului gimnazial, liceal şi universitar, dar şi în parteneriat cu entităţi ale pieţei de capital.

World Investor Week este un demers iniţiat de International Organization of Securities Commissions (IOSCO). Autoritatea de Supraveghere Financiară este membră a IOSCO şi în această calitate susţine demersurile organizaţiei, care a lansat în 2017 conceptul World Investor Week, conştientizând nevoia de educaţie financiară în contextul unei pieţe financiare în schimbare şi a unui comportament bazat din ce în ce mai mult pe asumarea unor riscuri mari.

A.S.F. desfăşoară anual un program de educaţie financiară care, pentru anul şcolar 2022 - 2023, include câteva sute de şcoli din toate judeţele ţării, plus Municipiul Bucureşti. În cadrul Laboratorului Academic, programul A.S.F. destinat dezvoltării educaţiei financiare în învăţământul universitar, vor fi organizate seminarii în cele peste 25 de centre universitare partenere ale A.S.F, subliniază sursa citată.

Principalele acţiuni organizate de A.S.F. sub egida WIW:

Clopoţelul sună la BVB! - eveniment care reuneşte la Bursa de Valori Bucureşti 90 de elevi, care participă la deschiderea şedinţei de tranzacţionare şi la o lecţie interactivă despre investiţii.

Webinarul Întâlnire cu un antreprenor de succes - adresat studenţilor - invitatul A.S.F. este Iulian Stanciu, Preşedinte executiv Emag - evenimentul, care va fi live pe pagina de Facebook şi pe canalul de Youtube ale A.S.F., luni 3 octombrie 2022, de la ora 19.00, este o componentă a programului A.S.F. dedicat mediului universitar - Laboratorul Academic.

Evenimentul Antreprenoriatul - o provocare continuă, care-l va avea ca invitat din partea A.S.F. pe antreprenorul Marian Alecu, unul dintre cele mai mari nume din antreprenoriatul Horeca. Întâlnirea va avea loc la Universitatea Româno-Americană.

Programul Start2Learn dedicat elevilor - va debuta proiectul pilot Start2Learn: Finanţe personale - un program de educaţie financiară completă al A.S.F. şi ISF, susţinut cu sprijinul lectorilor voluntari specialişti ai pieţelor financiare. Acesta se va desfăşura în paralel cu programul naţional Start2Learn dezvoltat pentru piaţa financiară nebancară.

Academia de Investiţii, un program derulat de Institutul de Studii Financiare şi Autoritatea de Supraveghere Financiară, dedicat studenţilor.

Academic FinHub, un dialog între reprezentanţii marilor centre universitare şi cei ai mediului economic şi financiar, cu tema: Importanţa cunoaşterii, utilizării şi dezvoltării cercetării economiei comportamentale în formarea profesioniştilor pieţei financiare.

StartFin - cursul acreditat de formare profesională continuă, derulat de A.S.F. şi ISF, pentru învăţători.

Programul Wellness Financiar de educaţie la locul de muncă:

curs pentru învăţători şi educatori; A.S.F. va pune la dispoziţia cursanţilor un material didactic unic în România: Aventurile Comandantului Fin, un caiet de învăţare aplicată, care poate fi descărcat de pe www.edutime.ro;

Seminar cu angajaţii Poştei Române (companie nou intrată în program).

Webinar dedicat părinţilor, copiilor şi tinerilor din învăţământul preuniversitar, în care invitat este Mihai Avădanei, psihopedagog, cu formare în terapie cognitiv-comportamentală. Tema: Succesul financiar, rezultat raţional sau doar noroc?

Start4Life - în cadrul acestui program, A.S.F. va organiza un info-trip de educaţie financiară la Bucureşti pentru copiii şi tinerii din Casa Lidia, un centru de tip familial aflat în comuna Domneşti, judeţul Ilfov.

Înscrieri în cea de a 4-a ediţie a FinClub, un program naţional adresat elevilor din clasele 10-12, desfăşurat la iniţiativa A.S.F. împreună cu Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor şi Asociaţia Română a Băncilor.

Înscrieri la A.S.F. Student Club, un program dedicat studenţilor şi masteranzilor pasionaţi de lumea financiară.

Înscrieri la Olimpiada A.S.F., un concurs pe teme de educaţie financiară, destinat elevilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XI-a.

Cortul educaţiei financiare, distribuţie materiale informative în zona Pieţei Obor din Bucureşti.

Concurs naţional de desene "FinPitic şi Lumea financiară", organizat de A.S.F. în perioada 3 - 9 octombrie 2022 pentru elevii claselor a III-a şi a IV-a pasionaţi de poveştile cu tâlc financiar - etapa votului.

Înregistrate Cod IBAN, Depozitarul Central va oferi posibilitatea înregistrării codului IBAN în mod gratuit pentru deţinătorii de instrumente financiare, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb