ASF obligă City Insurance să accepte preluarea de către investitorul german Max Roessler

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2017

ASF obligă City Insurance să accepte preluarea de către investitorul german Max Roessler

Autoritatea a decis retragerea autorizaţiei de preşedinte al consiliului de administraţie şi de director general a lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, ieri, că a constatat neîndeplinirea planului de redresare la City Insurance şi a decis aplicarea legii privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor începând din 4 aprilie 2017, obligând societatea să accepte capitalizarea de către investitorul german Max Roessler. Autoritatea a mai decis, în 10 aprilie, retragerea autorizaţiei de preşedinte al consiliului de administraţie şi de director general al lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, şi amendarea acestuia.

"Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a constatat neîndeplinirea măsurilor de redresare financiară (...) asumate de Adunarea Generală şi Consiliului de Administraţie al Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A., şi a decis aplicarea dispoziţiilor Legii nr.246/2015 privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor, începând cu data emiterii Deciziei nr.463 din 04.04.2017", a precizat ASF, într-un comunicat.

În martie, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a discutat cu investitorul Max Roessler, acţionar şi membru în consiliul de supraveghere al fondului german de investiţii Berlin London Beteiligungs Holding (BLH), despre achiziţia asigurătorului City Insurance, potrivit News.ro.

"În continuare, conducerea societăţii are obligaţia realizării unor măsuri preluate din planul de redresare, la care se mai adaugă acţiuni de restabilire a fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital minim (MCR) şi de solvabilitate (SCR), prin capitalizarea de către un potenţial investitor, potrivit Memorandumului de înţelegere cu Dr. Max Roessler", menţionează comunicatul ASF.

Autoritatea a decis şi scoaterea lui Dan Odobescu din conducerea City Insurance.

"Pentru neîndeplinirea planului de redresare, Consiliul ASF a hotărât retragerea autorizaţiei de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi de Director General domnului Dan Odobescu şi sancţionarea cu amendă a acestuia, potrivit Deciziilor nr. 492/10.04.2017 şi nr. 493/10.04.2017. Totodată, Consiliul ASF a decis sancţionarea cu amendă a domnului Cristian Pascale, în calitate de membru al CA al SAR City S.A., conform Deciziei nr. 494/10.04.2017", a mai anunţat ASF.

În decembrie 2016, ASF a amendat compania City Insurance cu 30.000 lei, iar directorul general al societăţii a primit o amendă de 10.000 lei, după ce un control inopinat al autorităţii a descoperit nereguli grave, precum nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de daună RCA şi efectuarea plăţii despăgubirilor în afara termenului legal.

Asigurătorul City Insurance este controlat de Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase, care a ocupat şi funcţia de director general.

"Printre neregulile identificate în cadrul acţiunii de control se numără nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de daună RCA, efectuarea plăţii despăgubirilor în afara termenului legal, nerespectarea modului de constituire şi menţinere a rezervelor de daune avizate şi neînregistrarea, la nivelul societăţii, a tuturor petiţiilor adresate de persoanele fizice", a precizat ASF, în decembrie.

ASF a decis în cazul City Insurance declanşarea procedurii de redresare financiară în aprilie 2016, iar în 21 iulie, autoritatea a aprobat un plan de redresare al companiei de asigurări, în vederea redresării financiare.

Firmele de asigurare City Insurance şi Asirom au înregistrat, în prima jumătate a anului trecut, cele mai mari întârzieri la plăţile în dosarele de daună şi au cel mai mare procent de dosare în care plăţile au fost efectuate peste termenul legal de 10 zile, de peste 80% în cazul primei companii, potrivit unei analize a plăţilor RCA în primele şase luni din 2016, publicate recent de ASF.

City Insurance a înregistrat anul trecut un nivel al primelor brute subscrise de 789,6 milioane lei, având o cotă de 8,4% la nivelul întregii pieţe şi de 16,1% pe segmentul RCA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb