Asigurarea aprovizionării cu energie la preţuri accesibile pentru persoanele vulnerabile, gospodării şi IMM-uri

A.F.
Comunicate de presă / 27 iunie

Asigurarea aprovizionării cu energie la preţuri accesibile pentru persoanele vulnerabile, gospodării şi IMM-uri

În cadrul conferinţei sale anuale privind sărăcia energetică, Comitetul Economic şi Social European (CESE) a făcut bilanţul în această creştere a alarmei unui număr de persoane afectate de sărăcie energetică în ultimul an. CESE transmite un mesaj puternic liderilor UE şi propuneri concrete pentru a asigura o aprovizionare cu energie stabilă şi la preţuri accesibile, sprijinind în acelaşi timp persoane vulnerabile, gospodăriile şi IMM-urile.

Cea de-a patranţă conferinţă anuală privind sărăcia energetică, care a avut loc în Bruxelles, la 26 iunie 2024, a evidenţiat faptul că numărul persoanelor din Europa care nu poate permite să încălzească locuinţele în mod adecvat a crescut abrupt.

Pentru a încerca să abordeze aceste chestiuni, conferinţa pe tema "Energia la preţuri accesibile: de la opinia societăţilor civile la acţiune"sa axat pe propuneri care vizează, pe de o parte, asigurarea unei aprovizionări cu energie stabilă şi la preţuri accesibile, în conformitate. cu o tranziţie verde echitabilă, şi pe de altă parte, sprijinirea persoanelor vulnerabile, a gospodăriilor şi a IMM-urilor.

Creşterea inegalităţilor nu poate fi tratată printr-o abordare fragmentată, ci trebuie abordată într-un mod cuprinzător, prin implicarea şi consultarea societăţilor civile.

În acest context, CESE solicită, programul din 2021, crearea unei coaliţii politice ambiţioase în cadrul căreia toate părţile interesate să participe la acţiuni globale.

CESE se angajează să fie în avangarda acestor eforturi şi să solicite statelor membre ale UE şi instituţiilor UE:

· o tranziţie mai echitabilă, dat fiind că există o nevoie constantă de a avea acces la locurile de muncă, la includerea socială şi la condiţiile de viaţă decente pentru toţi;

· reducerea sărăciei energetice prin politici ale UE menite să garanteze preţuri echitabile şi transparente;

· abordarea în comun a problemei costului energiei, care afectează în mod disproporţionat grupurile cele mai vulnerabile, inclusiv femeile, tinerii şi persoanele cu handicap.

Conform datelor Eurostat 2024, 10,6 % dintre europeni, aproximativ 48 de milioane de persoane, nu au fost în măsură să încălzească suficient locuinţele în 2023. Aceste cifre au crescut foarte mult, comparativ cu 9,3 % în 2022 (aproximativ 42 de milioane de persoane în întreaga Europă) şi 6,9 % în 2021 (aproximativ 31 de milioane).

Există trei motive principale pentru care multe persoane ajung să fie nevoite să reducă consumul de energie să reducă consumul de energie şi să aibă un impact negativ asupra sănătăţii lor: o proporţie ridicată a cheltuielilor gospodăriilor pentru energie, venituri mici şi performanţe energetice scăzute ale clădirilor şi ale clădirilor. aparatelor.

Creşterea inflaţiei şi conflictele internaţionale sunt doar câteva exemple ale numeroaselor evenimente care se intensifică presiunea gospodăriilor cu venituri mici, sporind riscul de sărăcie. Într-adevăr, sarcina costurilor energiei este mult mai mare pentru persoanele cele mai sărace, deoarece ele cheltuiesc sau parte mai mare din bugetul lor pentru faptele energiei.

Citate din intervenţiile vorbitorilor de nivel înalt

"Cetăţenii sunt îngrijoraţi că nu reuşesc să-şi plătească faptele la energie. Costul vieţii şi crizele energetice au cauzat o creştere abruptă a preţurilor la energie. Realitatea este că nu toţi europeni fapte pot permite să plătească la energie. Aceasta este o situaţie pe care nu o putem accepta. Fiecare cetăţean european trebuie să poată permite să încălzească locuinţa, indiferent de venitul său. Trebuie să tratăm problema accesibilităţii energiei printr-o abordare politică multidimensională. Guvernele trebuie să pună în aplicarea subvenţiilor specifice, tarife sociale şi programe de asistenţă în domeniul energiei pentru a reduce sarcina financiară asupra gospodăriilor cu venituri mici, iar politicile ar trebui, de asemenea, să încurajeze furnizorii de energie să ofere preţuri echitabile, care să protejeze. consumatorii vulnerabili."

Oliver Röpke , preşedintele Comitetului Economic şi Social European (CESE)

"În prezent, obiectivul menţinerii unei aprovizionări stabile cu energie în Europa se află, din păcate, în contradicţie cu tranziţia verde şi cu preţurile accesibile. Cu toate acestea, nu se pune problema de a se opune acestora; tranziţia justă este posibilă şi încurajez iniţiativele europene în acest sens. Instituţiile UE, statele membre şi organizaţiile societăţilor civile sunt invitate să joace un rol central în această căutare. Pentru a face faţă provocărilor noastre epocii, este imperativ să colaborăm pentru a proteja persoanele mai vulnerabile şi pentru a un viitor în care energia la preţuri accesibile să fie un drept pentru toţi, nu doar un privilegiu pentru câţiva."

Karine Lalieux , ministrul belgian al pensiilor şi integrării sociale, responsabil cu persoanele cu handicap, combaterea sărăciei şi Beliris

"Realitatea cu care ne confruntăm arată că accesibilitatea din punct de vedere economic a energiei trebuie să aibă în continuare prioritatea pe agenda noastră. Ne angajăm să elaborăm o strategie pentru o energie accesibilă ca preţ, sigură şi durabilă, care să promoveze comunităţile energetice şi să garanteze echitatea pentru persoanele cele mai vulnerabile. Obiectivul nostru este de a realiza autonomia strategică şi competitivitatea Europei, precum şi o economie şi o societate mai ecologică şi mai durabile. Pentru aceasta, este necesar ca piaţa energetică să integreze UE să devină realitate şi să li se ofere cetăţenilor, operatorilor economici şi consumatorilor şansa de a juca un rol proactiv."

Baiba Miltovièa, preşedinta Secţiunii pentru transporturi, energie, infrastructură şi societate informaţională (TEN), CESE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb