Asitrans va deschide o sucursală la Budapesta, după ce îşi schimbă numele în EuroIns

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 iulie 2007

Compania bulgară Eurohold intenţionează să deschidă o sucursală a asiguratorului Asitrans la Budapesta, după ce va schimba denumirea companiei româneşti în EuroIns România, deoarece vrea să controleze circa 3-5% din piaţa regională, a declarat pentru NewsIn directorul general Asitrans, Bogdan Stan.

"Planurile de afaceri ale Eurohold mai includ achiziţia unei companii de asigurări în Serbia şi în Turcia", a menţionat Stan.

Asitrans Asigurări are ca obiectiv atingerea unui volum al primelor brute subscrise de 30 milioane euro în 2007 şi peste 50 milioane de euro în anul 2008, a mai spus Stan.

Eurohold a anunţat în această săptămână că a cumpărat peste 75 % din acţiunile Asitrans Asigurări, pentru care a plătit 12,5 milioane euro, incluzând achiziţia de acţiuni, creşterea de capital, investiţii în segmentul IT, precum şi achiziţionarea pachetului majoritar al Asitrans Leasing.

Capitalul social al Asitrans va fi majorat în august, de la 12,1 milioane de lei, la 24,2 milioane de lei, şi se va alege un nou Consiliu de Administraţie, care să includă şi reprezentanţi ai EuroholdBulgaria. Investiţiile majore se vor concretiza în infrastructura IT şi software a companiei. Alte noi unităţi teritoriale în Bucureşti şi în ţara urmează să fie deschise.

Pentru primele 6 luni ale anului 2007 Asitrans Asigurări a subscris prime brute în valoare de 14,5 milioane euro, care reprezintă o creştere de 45 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Programul de investiţie al Eurohold pentru România va include, de asemenea, achiziţionarea în Bucureşti a unui Offices Building reprezentativ, care va găzdui sediul principal al companiilor de asigurări şi de leasing, alături de sucursala Euro Finance, broker-ul, respectiv dealer-ul şi consultantul financiar al holdingului. Între 2007 şi 2010, holdingul plănuieşte să investească aproximativ 30 milioane euro în asigurări, leasing şi servicii financiare în franciză în România.

Principale obiective pentru aceasta perioadă sunt atingerea unei cote de piaţă de 3% pentru asigurări generale, 4 % pentru leasing autovehicule noi, iar Euro Finance va deveni un important intermediar financiar pe piaţa româneasca de capital.

Asitrans a încheiat anul 2006 cu pierderi de 450.000 euro din cauza ritmului de creştere superior celui estimat. Cifra de afaceri a societăţii Asitrans Asigurări a crescut de peste două ori anul trecut faţă de 2005 până la 53,5 milioane lei, pe seama avansului cu 140% a primelor brute subscrise. În 2006 activele companiei au atins 51,6 milioane lei.

Asitrans deţine şi o companie de leasing, după ce a achiziţionat, în august 2006, pachetul majoritar al societăţii UNTRR Leasing, care a devenit, în urma tranzacţiei, Asitrans Leasing.

Acţionariatul Asitrans era compus din Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), cu 37,04% din capitalul social, Basgan Cristiana (14,58%), Banca Românească (10,34%) şi alţi acţionari (38,04%).

25 iulie 2007 16:11:14

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb