Asociaţia "Centrul Român al Energiei" au participat la conferinţa pe tema digitalizării organizată de Factory 4.0 la Bucureşti

J.P.
Miscellanea / 16 noiembrie 2020

Reprezentanții Centrului Român al Energiei au contribuit la discuțiile Conferinței sub titlul "Digital Skills & Industry 4.0" pe tema competențelor digitale și digitalizarea în domeniul economic organizată de "FACTORY 4.0" marți 13 Octombrie la București, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Evenimentul s-a desfășurat fizic, la Centrul de Conferințe, și online, iar participanții au putut interacționa cu tehnologiile industriale prin realitate augmentată în cadrul expoziției virtuale organizate în paralel. Conferința a reunit comunitatea de experți din Industria 4.0, lideri din sectorul public și privat.

Reprezentanți ai unor organizații care au contribuit la eveniment prin discuțiile purtate au inclus: "The Futures Agency" - Gerd LEONHARD, Bosch Rexroth - Krause Hans MICHAEL, IFM Electronic - Volker SCHÜTZ, Accenture - Radu COSTAN, Laboratorul Internațional Iberic de Nanotehnologie - Michaela MATTALONI, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) - Sabin SARMAȘ, ACAROM - Adrian SANDU, Accenture România - Mihai POPESCU și Radu COSTAN, Dell Technologies - Valentina FRANGU, Phoenix Contact - Anja MOLDEHN, Loop Operations - Rodica LUPU, Digital Twin - Laurențiu NAE, iar Factory 4.0 - Marius HĂRĂTĂU.

"CRE promovează exploatarea sinergiilor între sectoarele telecomunicațiilor, energiei și transporturilor în ceea ce privește investițiile în TIC, digitalizarea și infrastructura. Încurajăm o colaborare strânsă între aceste sectoare pentru a utiliza resursele în mod efectiv și eficient" a subliniat Vice-Președintele Mihai PĂUN în intervenția sa cu titlul "Rolul Inovației pentru Soluțiile de Securitate Cibernetică privind Digitalizarea Sectorului Energetic".

"Pentru că civilizația este dependentă de sistemul energetic trebuie acordată o atenție mărită securității cibernetice", a continuat Mihai PĂUN, prezentând soluțiile de securitate cibernetică identificate de CRE și partenerii în Consorțiile proiectelor europene finalizate sau în curs de implementare ale asociației CRE. Printre acestea se numără: SUCCESS - cu rezultatele semnificative în creșterea importanței securității cibernetice și, ca urmare, a interesului reprezentanților din industrie; PHOENIX - care urmărește să ofere "Scuturi de Sisteme de Alimentare Electrică împotriva incidentelor complexe și a atacurilor cibernetice extinse și confidențiale" și EDDIE, "Education for Digitalisation of Energy", proiect ce are ca obiectiv elaborarea unui plan pentru digitalizarea sectorului energetic european cu ajutorul educației. "CRE se clasează în primele 10 locuri din peste 2700 de entități care au atras fonduri europene prin eforturile echipei Departamentului său de Dezvoltare și Inovare.", a argumentat în final Vice-Președintele CRE.

Digitalizarea și abilitățile digitale au fost subiectele abordate de Sabin SARMAȘ - Președintele ADR în prezentarea viziunii instituției pe care o conduce: "Economia digitală cu cea mai mare rată de creștere în România. Obiectivul este realizabil datorită ecosistemului IT&C puternic, asumarea la nivel guvernamental în a avea digitalizarea ca prioritate și suficiente resurse financiare" a continuat Președintele ADR, adăugând că "Doar 30% din populația României are competențe digitale de bază".

Partenerii Consorțiului European care implementează Proiectul EDDIE - EDucation for DIgitalization of Energy, organizează marți 17 Noiembrie 2020, Conferința Internațională dedicată consolidării sistemului educațional în paradigma digitalizării sistemului energetic prin tranziție Sustenabilă și Durabilă.

Asociația CRE este partener activ și strategic împreună cu membrii săi și alți potențiali membri în consorții internaționale, pentru derularea proiectelor în domeniul energiei, finanțate de către CE: SUCCESS, RESERVE, WISEGRID, NRG5, CROSSBOW, SOGNO, PHOENIX, TRINITY, EDDIE și EDGEFLEX.

Alte cinci propuneri noi de Proiecte Europene pe teme complementare, inclusiv digitalizarea sectorului energetic, combaterea sărăciei energetice, reducerea impactului rețelelor electrice asupra mediului și clădiri inteligente, au fost înscrise în competiția Programului H2020, în perioada iulie-septembrie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb