Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu a câştigat procesul în cazul "Netcity"

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 22 mai 2008

Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu a câştigat procesul în cazul "Netcity"

Primăria va continua proiectul, dar va ţine seama de decizia instanţei

Proiectul "Reţeaua metropolitană de fibră optică a Municipiului Bucureşti - Netcity" prevede şi coborârea în subteran a cablurilor aeriene aparţinând operatorilor de telecomunicaţii. Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) care reglementează acest proiect.

Municipalitatea bucureşteană a anunţat, ieri, că decizia instanţei în acest caz anulează, în parte, Hotărârea CGMB nr.105/2006. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, este vorba despre prevederile referitoare la reţelele şi echipamentele tehnice aferente de telecomunicaţii (transmisii date şi imagini, internet, telefonie) din: art.1, 4, 5 şi 10 ale hotărârii menţionate. CGMB a formulat o cerere de revizuire a acestei decizii pentru care aşteaptă termenul de judecare.

Primăria Capitalei va respecta deciziile instanţelor judecătoreşti şi va continua proiectul de realizare a reţelei de fibră optică a oraşului pentru a pune în limite legale activitatea operatorilor de cablu. Implementarea "Netcity" ar fi eliminat şi poluarea vizuală care creează disconfort şi periclitează siguranţa cetăţenilor.

Executivul primăriei va supune CGMB un nou proiect de hotărâre, care să ţină seama de decizia dată de Curtea de Apel în procesul intentat de Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu. În prezent, orice operator de servicii de comunicaţii electronice poate să instaleze reţele subterane pe proprietate publică în urma obţinerii autorizaţiei de construire. Din păcate, peste 90% din reţelele de telecomunicaţii sunt "pozate" aerian, fiind fixate pe stâlpii de iluminat ai societăţilor "Luxten" şi "Electrica", pe stâlpii RATB, prin canalizaţiile unor societăţi (RATB, RADET, "Romtelecom", "Metrorex" etc.), pe faţada clădirilor, prin copaci, fără acordul proprietarilor. Operatorii de reţele nu plătesc nicio taxă de ocupare a domeniului public, plătind doar o taxă proprietarului de suport, susţin reprezentanţii primăriei.

"Din informaţiile pe care le deţinem şi verificările pe teren, proprietarii de reţele de comunicaţii electronice plătesc doar 1% din costul real de utilizare a ", arată sursa citată. De asemenea, s-au depistat reţele de telecomunicaţii subterane ilegale, fără autorizaţie de construire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb