Asociaţia Română pentru Ambalaje şi Mediu oferă un program educaţional pentru elevi

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Media-Advertising #Mediu / 14 ianuarie 2004

Asociaţia Română pentru Ambalaje şi Mediu (ARAM), împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, şi Ministerul Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului, a lansat programul pilot de informare şi educare în domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje intitulat "E uşor! Zîmbetul planetei stă în puterea ta!". Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, programul pilot cuprinde elevii din clasele a IV-a din sectorul 3, Bucureşti, respectiv 2.386 copii din 33 de şcoli.

Obiectivul principal al programului este educarea elevilor în domeniul colectării, reciclării şi valorificării deşeurilor în general şi a deşeurilor de ambalaje în principal. "Prin acest program educaţional dorim să stimulăm respectul copiilor şi al familiilor lor faţă de protecţia mediului înconjurător şi să sprijinim formarea obiceiului de a recupera deşeurile de ambalaje în vederea reciclării, atît la şcoală, cît şi acasă", a declarat Doru Cristiu, Secretar General al ARAM.

Într-o primă etapă, elevii vor fi familiarizaţi cu tematica ges-tionării deşeurilor de ambalaje, prin intermediul cărţii "E uşor! Zîmbetul planetei stă în puterea ta!". Cartea conţine şase capitole ilustrate despre importanţa reciclării şi circuitul deşeurilor de ambalaje reciclabile din hîrtie, plastic, sticlă, aluminiu şi oţel, precum şi pagini dedicate jocurilor şi cuvintelor încrucişate pe tematică. Pentru a demonstra utilitatea şi importanţa gestionării deşeurilor de ambalaje, elevii vor afla din carte că prin reciclarea unui teanc de hîrtie de un metru înălţime se poate salva un copac, din 50 de sticle de plastic reciclate se poate obţine un pulover, în fiecare secundă, în lume, se reciclează 630 cutii de oţel, iar televizorul de acasă poate funcţiona timp de trei ore cu energia economisită prin reciclarea unei singure doze de aluminiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb