ASSA ABLOY ROMÂNIA:  Românii investesc circa 1.000 euro în sisteme smart home pentru monitorizarea şi siguranţa locuinţei

Comunicate de presă / 26 ianuarie 2021

 Românii investesc circa 1.000 euro în sisteme smart home pentru monitorizarea şi siguranţa locuinţei

ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo - finlandez cu acelaşi nume şi reprezentantul brandului Yale pe plan local, estimează că românii intersaţi de produse smart home alocă aproximativ 1.000 de euro pentru achiziţia unui sistem destinat securităţii locuinţei, conform unui comunicat trimis redacţiei.

"Când vine vorba de transformarea casei în una inteligentă, românii sunt interesaţi preponderent de asigurarea unei siguranţe sporite, monitorizare şi control de la distanţă, dar şi de sisteme de automatizare cu funcţii inteligente şi o instalare cât mai intuitivă a acestora. Astfel, cea mai mare parte a celor care se îndreaptă către astfel de produse aleg încuietori, camere de supraveghere şi alarme inteligente", a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Potrivit afirmaţiilor sale, datele ASSA ABLOY România arată că românii alocă un buget cuprins între 1.000 şi 1.300 euro pentru achiziţia unui soluţii de securitate inteligente a locuinţei. Dintre aceştia, 45% sunt familişti, cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani, de cele mai multe ori părinţi preocupaţi de siguranţă şi convenienţă. 30% dintre românii care achiziţionează sisteme smart de securitate au între 45 şi 64 de ani, sunt interesaţi de tehnologie şi au un stil de viaţă modern. Un ultim segment, de 25% dintre cumpărători, este reprezentat de tineri între 25 şi 34 de ani, necăsătoriţi, cu un stil de viaţă modern şi care îşi doresc adoptarea imediată a noilor apariţii tehnologice.

"Mare parte a clienţilor noştri sunt familiarizaţi cu shoppingul online, deţin noţiuni despre produsele smart home, iar unii au deja un produs inteligent acasă şi îşi doresc o completare pentru a crea un ecosistem", a subliniat Florin Tihulcă.

Reprezentantul companiei a mai adăugat că, de cele mai multe ori, clienţii smart home urmăresc site-uri, bloguri sau grupuri de profil pe canalele social media de unde află despre noutăţi şi experienţele practice ale altor persoane cu diferite produse smart. Aleg apoi magazinele online sau site-ul producătorului pentru a se documenta, după care fie decid să contacteze fabricantul pentru a cere suport în aleagerea soluţiei potrivite, fie cumpără direct.

Peste 10% dintre români deţin cel puţin un produs smart home

Potrivit lui Florin Tihulcă, interesul românilor este tot mai mare atunci când vine vorba de achiziţia de produse smart home de ultimă generaţie, mai ales în contextul dezvoltării pieţei imobiliare rezidenţiale în marile oraşe. Astfel, dacă în 2019 procentul românilor care deţineau cel puţin un produs smart home era de 7,9%, acesta a ajuns cel mai probabil astăzi la cca. 10,5%.

De asemenea, conform studiilor realizate de Yale, brand din portofoliul ASSA ABLOY, majoritatea clienţilor au trecut deja de la etapa de adoptare timpurie a noilor tehnologii, la cea de acceptare şi cerere a produselor smart home, ţări precum Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii fiind pe primele locuri.

O altă analiză Yale arată că, în următorii trei ani, tot mai multe locuinţe din Europa vor adopta sisteme smart pentru sporirea siguranţei. Astfel, previziunile arată că, în 2023, cca. 6 milioane din locuinţele din Marea Britanie vor fi dotate cu sisteme smart, de trei ori mai multe comparativ cu 2018, în timp ce în Germania numărul va ajunge la 5 milioane - în creştere cu 150% faţă de 2018, iar în Franţa la 3,7 milioane.

Cum trebuie ales un sistem inteligent pentru siguranţa locuinţei

Conform analizelor ASSA ABLOY România, cele mai întâlnite sisteme smart pentru locuinţe sunt compuse din camere de supraveghere, alarmă şi încuietoare inteligentă. Specialiştii companiei recomandă pentru a securiza accesul în locuinţă încuietoarele inteligente alături de o cameră de supraveghere WiFi pentru exterior cu reflector sau kit CCTV. În ceea ce priveşte securizarea interiorului locuinţei, sistemul ar consta din alarmă inteligentă cu senzori de mişcare şi minimum o cameră WiFi de monitorizare. De asemenea, pentru asigurarea securităţii în exteriorul casei, ASSA ABLOY România recomandă instalarea unui kit de camere de supraveghere CCTV cât şi integrarea cu asistenţi de voce precum Amazon Alexa şi cu luminile Philips Hue.

"La selecţia unui produs smart, doritorii trebuie să verifice cu atenţie profilul producătorului, expertiza acestuia, certificarea calitativă a produselor, perioada de garanţie oferită cât şi calitatea suportului tehnic pre- şi post vanzare şi de service. La Yale avem 180 de ani experienţă în domeniul securităţii, toate produsele noastre sunt testate din punct de vedere al calităţii si performanţei printr-un proces etapizat riguros la cele mai înalte standarde internaţionale din domeniul securităţii", a mai spus Florin Tihulcă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inseamna ca sut foarte destepti daca ii costa atata!

    La cum sunt preturile in piata nu ma mir ca ii ard altii. 

    Mai mult de 100-200 de euro tot kitul nu costa - cu acces si control de pe telefon 

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb