Assicurazioni Generali" cumpără "Banca del Gottardo"

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 noiembrie 2007

Assicurazioni Generali" cumpără "Banca del Gottardo"

Vânzătorul este cel mai mare asigurator de viaţă din Elveţia

Tranzacţia are o valoare de 1,65 miliarde de dolari

"Swiss Life Holding", cel mai mare asigurator de viaţă din Elveţia, a decis să vândă divizia "Banca del Gottardo" de pe segmentul private banking către "Assicurazioni Generali" SpA, obţinând în schimb 1,88 miliarde de franci elveţieni (1,65 miliarde de dolari). Preţul include un dividend de 100 de milioane de franci, care va fi plătit anul viitor. "Generali" va combina operaţiunile derulate de "Gottardo" cu cele ale diviziei sale BSI, care are sediul în Lugano - Elveţia. Astfel va lua naştere o bancă privată care va administra active de aproape 100 de miliarde de franci elveţieni, potrivit anunţului "Generali". Vânzarea "Gottardo" va aduce asiguratorului elveţian, în primele şase luni ale lui 2008, un profit net de circa 600 de milioane de franci.

"Swiss Life" a cumpărat "Gottardo" în 1999, pentru care a plătit 2,4 miliarde de franci elveţieni. "Swiss Life" urmărea, astfel, să se extindă în domeniul managementului de active.

"Împreună cu oficialii băncii am ajuns la concluzia că nu este cel mai potrivit deţinător al ", a declarat Rolf Doerig, director executiv al "Swiss Life".

În 2004, Doerig a negociat vânzarea "Gottardo" către un grup de investitori condus de "UniCredito Italiano" SpA. Discuţiile au eşuat, însă, din cauza preţului, iar Doerig a decis să păstreze divizia de private banking.

În primele şase luni ale anului curent, profitul "Gottardo" a crescut la 85 de milioane de franci, de la 83 de milioane în primul semestru al lui 2006.

"UniCredit" îşi reduce participaţia la "Assicurazioni Generali"

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, îşi va reduce de la 4,5% la 3,5% deţinerea la "Assicurazioni Generali" SpA, după ce va rambursa banii pentru nişte obligaţiuni convertibile în acţiuni ale celui mai mare asigurator din ţară. "UniCredit" va plăti 314,5 milioane de euro (460 milioane de dolari) pentru obligaţiunile "Capitalia" SpA, la data de 19 decembrie, ca parte a strategiei de reducere a cotei deţinute la "Generali". Înapoierea banilor este făcută înainte de termenul prevăzut iniţial, potrivit declaraţiilor celor de la "UniCredit".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb