Aproximativ 22.000 de copii şi adolescenţi din România suferă de afecţiuni psihice, iar infrastructura actuală dedicată acestor pacienţi nu mai satisface cerinţele actuale, a transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), structură aflată în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, relatează News.ro.
Impactul acestor afecţiuni asupra copiilor şi adolescenţilor este în creştere la nivel mondial, arată tot mai multe studii.
În România, actuala infrastructură este depăşită şi nu mai corespunde necesităţilor reale, în condiţiile în care mii de pacienţi pediatrici cu afecţiuni psihice au nevoie urgentă de îngrijire specializată, menţionează Administraţia.
ASSMB administrează Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. dr. Alexandru Obregia" din Capitală, unitate medicală de referinţă în domeniul psihiatriei, înfiinţată în urmă cu 100 de ani.
Săptămâna aceasta, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un protocol de colaborare între ASSMB şi Fundatia Metropolis pentru proiectarea şi construcţia unei noi clădiri care să găzduiască Secţia Clinică de Psihiatrie Pediatrică.
"O clădire modernă, la standarde europene, care să reprezinte un spaţiu al speranţei şi al vindecări", menţionează Administraţia, care subliniază că unitatea medicală are nevoie de o infrastructură care să corespundă nevoilor actuale ale pacienţilor.
Noua secţie va avea spaţii adaptate pentru nevoile tinerilor pacienţi, inclusiv saloane moderne, cu 1 sau 2 paturi, fiecare cu baie proprie şi spaţiu pentru însoţitori, zone speciale pentru terapie individuală şi de grup, precum şi spaţii de socializare inovatoare la nivel naţional.
În urma investiţiei, spitalul va dispune şi de spaţii dedicate, securizate, pentru pacienţii afectaţi de dependenţa de substanţe psihoactive.