Assos - una dintre cele mai populare destinaţii de lângă Marea Egee

F.D.
Internaţional / 30 august

Assos - una dintre cele mai populare destinaţii de lângă Marea Egee

Assos oferă numeroase golfuri şi plaje unde poţi practica diferite sporturi acvatice. Golfuri precum Kadirga şi Sivrice, plaje impecabile precum Sokakağzi şi multe alte locuri încântătoare precum Portul Antic, conform unui comunicat de presă al Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

Golful Kadirga, pe de altă parte, se remarcă prin ţărmul său lung şi larg şi statutul de Plajă cu Steag Albastru. Deşi ţărmurile sunt în mare parte alcătuite din pietre mari, oamenii obişnuiesc să sară în mare de pe pontoanele din lemn. Este important de menţionat că marea de aici se încălzeşte puţin mai târziu din cauza locaţiei sale geografice, iar apele sale sunt mai reci în comparaţie cu Marea Mediterană. O altă caracteristică a Assos-ului este dată de diversitatea opţiunilor de cazare. Poţi alege între locuri de camping pentru excursii de o zi, pensiuni mici, hoteluri luxoase şi hoteluri de tip boutique.

Oraşul Antic din Assos

Ceea ce face coasta frumoasă a Assos-ului atât de captivantă este Oraşul Antic, aşezat pe un vulcan inactiv, devenit deal şi care oferă privelişti impresionante ale Egeei. Istoria oraşului datează din secolul al VI-lea î.Hr. Oraşul antic, care atrage atenţia astăzi cu zidurile sale înalte care s-au conservat bine până în zilele noastre precum şi prin alte structuri la fel de remarcabile care au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice şi ulterior incluse pe lista tentativă a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în mai 2017. Printre locuitorii săi faimoşi se numără filozoful Aristotel, care a fondat aici o şcoală de filozofie. Templul Athenei este un obiectiv turistic de neratat ale oraşului antic. Situat în Acropolele Assos, Templul Athenei este dedicat Zeiţei Atena, cunoscută ca protectoarea oraşului. Strălucitor cu coloanele sale şi priveliştea uimitoare a mării, structura este, de asemenea, semnificativă din punct de vedere arhitectural. Vizitarea acestui templu la cel mai înalt punct al oraşului, în special la apus, este o experienţă cu adevărat de neuitat. După ce admiri apusul, poţi explora alte părţi ale oraşului, cum ar fi Agora, Gimnaziul şi teatrul în aer liber.

Behramkale şi Împrejurimile

Satul Behramkale este o mică aşezare în interiorul zidurilor oraşului antic. Mergând pe străzile înguste ale satului, dai peste case istorice care sunt exemple excelente de măiestrie arhitecturală din piatră. În plus, femeile din sat vând suveniruri şi produse alimentare de casă la standuri amplasate pe străzi sau în magazine. Este posibil să găseşti aici multe produse locale şi naturale, de la diverse ierburi şi ulei de măsline până la "tarhana" de casă, o supă delicioasă cu legume, iaurt acru, ierburi, condimente aromate.

Satul are, de asemenea, o moschee şi un pod care datează încă din perioada otomană. Moscheea Hudavendigar, construită în secolul al XIV-lea cu un plan pătrat şi o singură cupolă, este notabilă pentru motivele geometrice complicate de pe mihrab-ul său. Podul Hudavendigar, peste pârâul Tuzla, aproape de Behramkale, este impresionant din punct de vedere arhitectural, cu arcadele sale meticulos lucrate. Poţi traversa acest pod elegant de 600 de ani, care este închis traficului auto. Assos este, de asemenea, o destinaţie care merită explorată datorită satelor frumoase din împrejurimi. Satele istorice precum Yeşilyurt şi Adatepe, aflate la doar o jumătate de oră de Assos, ar trebui să fie pe lista ta de must-see pentru regiune. Când vizitezi satul Adatepe, poţi explora Muzeul Uleiului de Măsline. Fiind primul muzeu de ulei de măsline din Turcia, acest complex îţi permite să observi toate etapele producţiei de ulei de măsline.

Aromele şi ingredientele din regiune

Assos, renumit pentru frumuseţea sa istorică şi naturală, este, de asemenea, o destinaţie gastronomică uimitoare, oferind o gamă impresionantă de arome regionale. Aici poţi găsi toate gusturile unice ale bucătăriei egeene, reţete de dovlecei umpluţi sau diverese preparate culinare pe bază de fasole. În restaurantele şi tavernele de lângă port, poţi savura preparatele specifice Assos-ului, cum ar fi salata de caracatiţă la grătar, peşte spadă la grătar, peşte de stâncă la grătar, supă de scorpion, calamari la grătar şi calamari umpluţi. Cu dealurile sale acoperite de măslini, Assos este, de asemenea, unul dintre locurile populare ale Turciei, în special pentru uleiul de măsline. Poţi savura meze-uri făcute din legume, ierburi şi ulei de măsline şi poţi cumpăra uleiuri de măsline excelente. Nu uita să te răcoreşti cu faimosul sirop de mure din regiune în timpul zilei în Assos.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb