Atac sinucigaş la Istanbul, soldat cu cinci morţi şi 46 răniţi

Internaţional / 19 martie 2016

Sursa foto: captură Youtube

Sursa foto: captură Youtube



Actualizare 17:22 MAE condamnă cu fermitate atacul terorist din Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc astăzi, în centrul oraşului Istanbul, soldat cu morţi şi numeroşi răniţi.

Potrivit unui comunicat de presă, MAE transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor şi întreaga sa compasiune persoanelor rănite în acest tragic eveniment.

"Astfel de acţiuni, care pun în pericol vieţi nevinovate, nu pot fi justificate sub nicio formă. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă angajamentul ferm al României în combaterea tuturor formelor de terorism şi reiterează necesitatea intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora", precizează MAE.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:01 Mevlut Cavusoglu promite că "lupta Turciei împotriva terorismului va continua cu toată forţa"

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat astăzi că lupta ţării sale "împotriva terorismului va continua cu toată forţa", după atacul sinucigaş din centrul Istanbulului soldat cu cel puţin cinci morţi, printre care şi atentatorul, şi 46 de răniţi, transmite Reuters.

Cavusoglu a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă comune la Istanbul cu omologul său iranian Javad Zarif, care se află în vizită oficială în Turcia.

Atacul sinucigaş de astăzi a fost comis pe artera pietonală şi comercială Istiklal, din apropierea Pieţei Taksim, care este frecventată zilnic de zeci de mii de persoane.

(S.A.)

---------

Actualizare 14:00 Oficial turc: Membri ai PKK sau ai unei grupări afiliate, principalii suspecţi

Concluziile iniţiale indică faptul că membri ai Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau ai unei grupări afiliate au comis atentatul de la Istanbul soldat cu patru morţi şi 36 de răniţi, a declarat un oficial turc de rang înalt, informează Reuters.

Potrivit oficialului citat, atacatorul sinucigaş dorea să comită atentatul într-o zonă mai aglomerată dar a fost deturnat de poliţie de la ţinta vizată, moment în care ar fi detonat bomba aflată asupra sa "de frică".

Conform unui nou bilanţ anunţat de ministrul sănătăţii din Turcia, Mehmet Muezzinoglu, noul bilanţ al atacului ar fi de patru morţi şi 36 de răniţi, dintre care şapte grav. Potrivit sursei citate, 12 dintre răniţii în atentatul de pe artera pietonală şi comercială Istiklal, din apropierea Pieţei Taksim, ar fi străini.

(S.A.)

----------

Actualizare 12:50 (VEZI VIDEO)

Un atac sinucigaş s-a produs astăzi în centrul oraşului Istanbulului, provocând moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor 20, a anunţat guvernatorului oraşului, Vasip Sahin, potrivit agenţiilor Reuters şi AFP.

Din cei 20 de răniţi, trei ar fi în stare gravă, a precizat Vasip Sahin.

Potrivit agenţiei de presă Dogan, printre răniţi s-ar afla trei cetăţeni israelieni.

Guvernatorul a dat asigurări că zvonurile despre alte atacuri în Istanbul sunt false şi că în prezent este investigat atacul de pe bulevardul Istiklal.

Marea arteră comercială şi pietonală Istiklal din cel mai mare oraş din Turcia este frecventată zilnic de zeci de persoane.

Iniţial, media turce au anunţat că două persoane, printre care şi atacatorul sinucigaş, au murit în atentat, iar alte şapte au fost rănite.

Zona atacului a fost izolată complet de poliţie este survolată de mai multe elicoptere, în timp ce la faţa locului au fost deplasate echipe de genişti.

Atacul s-a produs în faţa unui centru comercial de pe bulevardul Istiklal, în apropierea pieţei Taksim.

Potrivit AFP, atacul are loc în contextul în care pe 21 martie se sărbătoreşte Noul An kurd, care suscită de obicei temeri privind intensificarea violenţelor.

(S.A.)

----------

Un atac sinucigaş s-a produs astăzi pe marea arteră pietonală şi comercială Istiklal din partea europeană a Istanbulului, provocând moartea a cel puţin două persoane şi rănirea altor şapte, informează Reuters şi AFP, care citează presa turcă.

Zona frecventată de mii de persoane zilnic este survolată de mai multe elicoptere, în timp ce la faţa locului au fost deplasate echipe de genişti.

Potrivit CNN Turk, în urma exploziei, care ar fi fost provocată de un atac sinucigaş, au murit două persoane şi alte şapte au fost rănite. Potrivit AFP, unul din cei doi morţi ar fi atentatorul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb