ATENTAT LA ISTANBUL: Un suspect arestat în legătură cu atentatul de la Istanbul

Adina Lateş
Internaţional / 13 ianuarie 2016

Actualizare 13:29

Poliţia turcă a arestat un suspect în legătură cu atentatul sinucigaş de marţi soldat cu zece morţi, printre care opt turişti germani, în centrul istoric al Istanbulului, a anunţat miercuri ministrul turc de interne, Efkan Ala, relatează AFP.

"O persoană a fost plasată în detenţie marţi seară după acest atac. Ancheta continuă cu cea mai mare atenţie", a declarat ministrul presei, după o întrevedere cu omologul său german Thomas de Maiziere, transmite AFP.

Ministrul turc de interne a mai spus cu acest prilej că atacatorul sinucigaş de la Istanbul, un sirian de 28 de ani, nu se afla pe lista cu suspecţi furnizată Turciei de alte ţări, notează Reuters.

(I.D.)

-------

Actualizare 13:13 Papa Francisc a condamnat atentatul de la Istanbul

Papa Francisc a cerut miercuri credincioşilor să se roage lui Dumnezeu cel "Milostiv" - unul dintre primele nume ale divinităţii în Islam - pentru victimele atacului de marţi din cartierul turistic al Istanbulului, relatează AFP.

La sfârşitul audienţei generale bisăptămânale, în prezenţa a 6.000 de credincioşi în marea sală Paul al VI-lea, pontiful a vorbit despre atacul în care şi-au pierdut viaţa 10 turişti nu departe de Moscheea Albastră, atribuit de autorităţile turce organizaţiei Stat Islamic, informează sursa citată.

"Înainte de a încheia această întâlnire, în care am reflectat împreună asupra milei lui Dumnezeu, vă invit să vă rugaţi pentru victimele atacului de ieri (marţi) din Istanbul", a declarat Papa.

"Fie ca Domnul, Milostivul, să aducă pacea eternă celor care au murit, alinare familiilor lor, solidaritate întregii societăţ, şi să convertească inimile celor violenţi", a adăugat Francisc.

(I.D.)

-----

Poliţia turcă a arestat trei cetăţeni ruşi bănuiţi de legături cu gruparea Statul Islamic, după atentatul sinucigaş cu bombă comis marţi la Istanbul şi soldat cu cel puţin 10 morţi şi 15 răniţi, relatează Reuters, citând agenţia de presă turcă Dogan.

În timpul unei percheziţii la locuinţele suspecţilor, poliţia din oraşul turc Antalya (sudul Turciei) a confiscat documente şi CD-uri. Deocamdată nu se cunoaşte când au avut loc arestările.

În atentatul comis marţi în cartierul Sultanahmet din Istanbul au murit cel puţin opt germani, alţi nouă fiind răniţi. Unele dintre victimele germane participau la o excursie organizată de compania berlineză Lebenslust Touristik.

Acest atentat a survenit în condiţiile în care Turcia se află deja în stare de alertă după cel mai sângeros atentat din istoria sa, comis în octombrie 2015 în faţa gării centrale din Ankara şi soldat cu 103 morţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb