ATOS: 6 tendinţe în securitate cibernetică pentru 2022

G.B
Miscellanea / 1 februarie 2022

6 tendinţe în securitate cibernetică pentru 2022

Într-o perioadă în care mediul digital acaparează tot mai multe activităţi din cadrul organizaţiilor, Atos, companie care gestionează peste 100 de tehnologii diferite în cybersecuriy, a identificat o serie de tendinţe în domeniu, care vor influenţa planul de investiţii tech al companiilor în 2022, conform unui comunicat remis redacţiei.

Vizibilitate - Nu poţi proteja ce nu poţi vedea

Pentru a se putea proteja şi a fi pregătite de un eventual atac cibernetic, organizaţiile au nevoie de o vizibilitate 360 asupra activelor lor. Multe atacuri cibernetice de anul trecut, soldate cu pierderi considerabile pentru companii, au exploatat vulnerabilităţi cunoscute deja în 2020. Din acest motiv, organizaţiile trebuie să-şi îmbunătăţească programele de gestionare a vulnerabilităţilor prin adoptarea de tehnologii de prioritizare acestora, potrivit sursei citate

Securitatea mediilor cloud hibride - Încredere în cloud

Companiile vor trebui să implementeze un nou layer de controale de securitate în mediile cloud, edge şi tradiţionale. Acest nivel de încredere în plus va securiza arhitectura, infrastructura, aplicaţiile şi datele în medii multi-cloud şi hibride.

Noile tool-uri PEC - Protejaţi datele cu orice preţ

Instrumentele PEC - privacy-enhancing computation - vor fi testate de organizaţii în 2022, tendinţă determinată de cerinţele crescute pentru protejarea confidenţialităţii datelor sensibile. Astfel de instrumente protejează şi securizează datele în uz şi elimină confuziile generate de clasicele "data in tranzit" şi "data at rest".

Tehnologii de securitate specifice industriei - Nu există o tehnologie universală

Nu protejăm dispozitivele medicale cu aceleaşi instrumente folosite pentru a proteja vehiculele conectate. Aşadar, organizaţiile vor investi în tehnologii de securitate cibernetică specifice industriei, cum ar fi soluţii de securitate industrială, soluţii de securitate a dispozitivelor medicale conectate, securitate privată 5G, detectarea ameninţărilor auto şi îşi vor extinde ecosistemul de parteneri pentru a include furnizorii de securitate cibernetică specifici industriei.

Încredere zero - Verifică întotdeauna

Organizaţiile vor aborda principiul "încredere zero" (zero trust) de-a lungul lui 2022 pentru a reduce riscurile asociate muncii de la distanţă, dar şi alte riscuri cauzate de terţe entităţi. Nu există o cale unică către acest deziderat, iar companiile abordează acest segment în funcţie de nivelul de maturitate la care se află din punct de vedere al transformării digitale.

Externalizarea detecţiei şi răspunsului - Schimbă placa cu infractorii digitali

Deoarece multe centre tradiţionale de securitate cibernetică nu reuşesc să prevină metodele folosite de atacatori, organizaţiile vor investi în soluţii de detectare şi răspuns gestionate (MDR) în 2022. Astfel de tehnologii ajută la anticiparea şi depistarea atacurilor complexe, folosind algoritmi de inteligenţă artificială pentru a identifica şi orchestra un răspuns aproape în timp real, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb