Au crescut chiriile pentru spaţiile de birouri destinate IMM-urilor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 27 octombrie 2008

Creşterile de chirie pe segmentul spaţiilor de birouri, de dimensiune mică şi medie, pentru IMM-uri au atins, în medie 20-25%, pe segmentul de suprafeţe 100-350 mp, şi între 15-20% pentru spaţiile de până în 1.000 mp, susţin reprezentanţii companiei imobiliare "Esop". Segmentul spaţiilor de dimensiune mică şi medie a fost cel mai puternic influenţat, pe această piaţă înregistrându-se cea mai acută lipsă de spaţii. Deşi apărute, iniţial, în mod justificat, drept o reacţie a pieţei la dezechilibrul dintre cerere şi ofertă, creşterile de chirie, iniţial operate în marje rezonabile, au atins în a doua jumătate a anului un nivel deosebit de ridicat. Acest lucru a determinat numeroase companii să amâne relocările programate, au declarat oficialii "Esop", citaţi de NewsIn.

Anul 2008 a adus o nouă tendinţă în domeniul birourilor pentru IMM-uri, şi anume pre-închirierea. "Estimăm că, în perioa­da următoare, proiectele de imobile de birouri de dimensiuni medii şi cu locaţii atrăgătoare vor atrage interesul companiilor în securizarea sediilor cu 4-6 luni înainte de finalizare. Spre deosebire de anii precedenţi, în 2008 interesul companiilor se manifestă prioritar pentru clădirile de birouri, în detrimentul spaţiilor în vile", mai spun consultanţii "Esop".

Aceştia susţin că peste 78% dintre cererile venite în cadrul "Esop" exprimă drept primă opţiune astfel de spaţii, motivele principale derivând din dorinţa acestora de a beneficia de confortul spaţiilor des­chise şi de imaginea superioară asociată de regulă unui imobil de birouri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb