Audit: "Aeroflot" a cheltuit în mod necorespunzător 443 milioane dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 aprilie 2013

Audit: "Aeroflot" a cheltuit în mod necorespunzător 443 milioane dolari

Cea mai mare companie aeriană din Rusia, "Aeroflot", a cheltuit în mod necorespunzător 13,9 miliarde ruble (peste 443 milioane de dolari) în anii 2010-2011 şi primele nouă luni din 2012, conform unui raport al Camerei de Audit, anunţă RIA Novosti.

Auditorul Serghei Riabuhin a declarat, la finele săptămânii trecute, că "Aeroflot" a cheltuit în mod necorespunzător 8,5 miliarde ruble pe achiziţia de mărfuri şi servicii, aproa-pe 4 miliarde ruble pe credite şi investiţii în subsidiara "Aeroflot Finance", respectiv peste 1,5 miliarde ruble cu vânzarea şi răscumpărarea de mărci înregistrate.

Potrivit spuselor lui Riabuhin, Camera de Audit consideră că board-ul director al companiei aeriene a luat decizii proaste cu privire la împrumuturi. Acesta a afirmat că, în lipsa capitalului propriu, "Aeroflot" s-a împrumutat de la banca de stat "Sberbank" ca să ofere finanţare subsidiarelor sale. Astfel, un împrumut de 12 miliarde de ruble pentru "Aeroflot Finance" pentru majorarea capitalului de lucru a costat compania aeriană aproximativ 3,8 miliarde ruble, potrivit auditorului. Acesta mai arată că, deşi "Aeroflot" a investit între 7 şi 10 miliarde ruble anual în subsidiare şi filiale, dividendele obţinute din acestea s-au ridicat la doar 1,5-2% din totalul investiţiilor.

Oficialii "Aeroflot" spun, însă, că raportul Camerei de Audit se contrazice cu evaluările experţilor industriali şi internaţionali. Totodată, conducerea "Aeroflot" a respins afirmaţia auditorilor potrivit cărora societatea a semnat contracte în valoare de peste 10 milioane de ruble fără să susţină licitaţii. Conform "Aeroflot", această afirmaţie este nefondată.

În privinţa investiţiilor în subsidiarele regionale neprofitabile considerate necorespunzătoare de către auditor, operatorul de transport arată că acestea reprezintă "o responsabilitate socială majoră".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb