AUSTRIA: Banca Hypo, nevoie urgentă de 1,43 miliarde euro

V.B.
Bănci-Asigurări / 22 martie 2014

Banca Hypo, nevoie urgentă de 1,43 miliarde euro

Banca austriacă Hypo Alpe-Adria-Bank (naţionalizată în 2009) a solicitat, ieri, Guvernului de la Viena să îi injecteze de urgenţă fonduri de 1,43 miliarde euro, pentru a-şi acoperi necesarul de capital până în septembrie, informează Reuters, adăugând că noile solicitări ar urca la circa 6,2 miliarde euro totalul ajutoarelor pe care banca le-a cerut sau le-a primit de la izbucnirea crizei financiare.

Directorul Hypo Alpe Adria, Alexander Picker, a declarat că banca a informat Ministerul de Finanţe despre calculele întocmite şi a cerut posibilitatea de a purta discuţii aprofundate despre modalităţile prin care instituţia de credit îşi poate îndeplini normele de capital.

Austria a naţionalizat Hypo Alpe Adria în 2009, pentru evitarea falimentului, situaţie care ar fi avut efecte periculoase în regiune.

Recent, autorităţile vieneze au anunţat că exclud posibilitatea de a lăsa Hypo Alpe Adria să se prăbuşească. Astfel, o vor restructura printr-o aşa-numită "bancă de rebuturi", care va prelua active ale Hypo de 18 miliarde de euro.

Tot ieri, Ministerul de Finanţe al Austriei a transmis că că o decizie referitoare la un eventual sprijin financiar pentru Hypo va fi luată în săptămânile următoare.

"Vor fi plătite noi fonduri numai după ce va exista o imagine clară despre modul în care vor fi utilizate", a precizat ministrul austriac de Finanţe, Michael Spindelegger.

Executivul de la Viena are în vedere ca băncile comerciale să suporte o parte dintre creditele neperformante ale Hypo, alternativa fiind înfiinţarea unui vehicul de stat care să gestioneze activele toxice. Totuşi, măsura ar conduce la creşterea datoriei statului până la aproape 80% din PIB şi ar alerta agenţiile de rating.

Conform unui plan de restructurare convenit anul trecut cu Comisia Europeană, Austria poate sprijini Hypo Alpe Adria cu 5,4 miliarde de euro în perioada 2013 - 2017, inclusiv cu o sumă între 400 şi 900 milioane euro în acest an. Până acum, din suma totală, au rămas neutilizate în jur de 3,65 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb