Austriecii intenţionează să investească 12 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii portuare din Galaţi

Marilena Dinu, Galaţi
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 15 octombrie 2008

O delegaţie austriacă reprezentată de Christian Steindl, directorul general al portului din Austria, respectiv "Enns", ministrul Economiei al Regiunii Austria Superioară, Viktor Sigl, dar şi ambasadorul Austriei în România, Martin Eichtinger, au fost prezenţi, ieri, la Galaţi pentru a semna un acord de colaborare cu reprezentanţii portului Bazinul Nou. Practic, acest acord de colaborare reprezintă pentru ambele părţi implicate un pas făcut pentru dezvoltarea infrastructurii portuare din Galaţi, fapt ce va aduce avantaje atât părţii române, cât şi celei austrice. Mai mult, în acest sens, reprezentanţii delegaţiei austriece au declarat că intenţionează să investească 12 milioane de euro în infrastructura portuară, pentru a permite o transbordare uşoară a mărfurilor din barjele ce ar urma să vină din Austria până aici. Un alt obiectiv vizează construirea unei magazii specializate pentru mărfurile vrac.

Christian Steindl, director general al portului Enns din Aus­tria, a declarat: "Acest contract de colaborare presupune cons­trucţia împreună a infrastructurii atât în portul Enns, cât şi în portul Galaţi, astfel încât clienţii noştri să poată manipula marfa în ambele porturi. Avem în proiect întâlniri regulate pentru know-how şi nu în ultimul rând să facem diverse întâlniri cu potenţialii clienţi atât în Galaţi, cât şi în Enns. Vrem să construim linii de transport între cele două porturi. Nu am stabilit nimic clar deocamdată, dar în principiu aceste 12 milioane de euro vor fi utilizate pentru o mai bună transbordare a mărfurilor între barje şi trenuri, de asemenea pentru a putea descărcă marfuri vrac vom construi o magazie specializată". De asemenea, la rândul lui, administratorul Metaltrade International, Corneliu Găvăneanu, a declarat că transferul de know - how va ajuta să se aducă operaţiunile din ambele porturi la acelaşi nivel. "Operarea unor produse, altele decât cele obişnuite în porturile gălăţene, de exemplu mărfurile vrac, ne va permite transportul acestor mărfuri dinspre Galaţi spre Enns", a declarat administratorul Metaltrade International, Corneliu Găvăneanu.

De asemenea, la semnarea documentelor care a avut loc într-un cadru oficial la Port Bazinul Nou din Galaţi a luat parte şi preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, care a declarat: "Galaţiul nu este numai graniţa Românieii ci este şi graniţă a Uniunii Europene şi în acest context căutăm să strângem legăturile între partea de Est şi partea de Vest a Europei, pentru ca schimburile comerciale să ducă la prosperitatea şi dezvoltarea zonelor din care fiecare face parte. Galaţiul, ca cel mai important port de pe Dunăre, apropape de vărsarea în mare, va face legătura între bazinul Mării Negre şi Europa de Vest, ca poartă de tranzit pentru mărfurile din Ucraina şi bazinul Mării Negre, către Ungaria, Austria, Germania şi până în Olanda, pe canalul Main-Rin. Am promis că voi încerca, şi iată un prim pas, că voi face din Galaţi o capitală economică a Sud-Estului Europei şi a României. Este un prim pas, urmând că poate mai departe să facem înfrăţiri între Euroregiunea Dunării de Jos, euroregiunea de Dezvoltare Sud-Est a României şi regiunile şi euroregiunile Austriei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb