Autorităţile din California au interzis identificarea alegătorilor la secţiile de votare

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie

Autorităţile din California au interzis identificarea alegătorilor la secţiile de votare
Călin Rechea

Orice îndoială cu privire la intenţiile de fraudare a alegerilor din SUA de către Partidul Democrat a fost eliminată recent, odată cu semnarea de către guvernatorul Gavin Newsom a unei legi de modificare a Codului electoral din California.

Conform legii, administraţiile locale nu pot adopta niciun fel de reglementare prin care să se ceară acte de identitate celor care se prezintă la urne.

De ce nu este necesară identificarea alegătorilor? Deoarece "California asigură integritatea alegerilor sale solicitând unei persoane să furnizeze un număr de permis de conducere, un număr de identificare din California sau ultimele patru cifre ale numărului său de securitate socială pentru a se înregistra la vot", după cum arată legea.

Cu alte cuvinte, identificarea alegătorului se face la înscrierea acestuia pe listele de alegători. Mai mult, "statul a luat măsuri suplimentare pentru a asigura integritatea alegerilor, inclusiv verificări ale semnăturilor, renumărări parţiale obligatorii şi urmărirea buletinelor de vot".

Argumentul suprem, care a apărut şi în procesul de adoptare a unei legi privind identificarea alegătorilor la nivel federal, este că "legislaţia privind identificarea alegătorilor a fost utilizată în trecut pentru a priva de dreptul de vot alegătorii cu venituri mici, alegătorii de culoare, alegătorii cu handicap şi alegătorii în vârstă".

Acest argumentul este lipsit de orice valoare, în condiţiile în care se cer acte de identitate pentru numeroase activităţi curente, cum ar fi deschiderea conturilor bancare, îmbarcarea în avioane, efectuarea unor cumpărături restricţionate după vârstă, înregistrarea în sistemul de asigurări sociale şi de ajutoare sociale, cererea de angajare, cererea de acordare a ajutorului de şomaj, contractarea unui credit ipotecar, închirierea unei maşini, cazarea la hotel, ridicarea unei reţete medicale, obţinerea unui permis de pescuit sau de vânătoare şi chiar pentru adoptarea unui animal de companie.

Presa din California se arată că legea reprezintă un răspuns direct faţă de adoptarea unei reglementări în oraşul Huntington Beach din Orange County. Într-un referendum din luna martie 2024, locuitorii oraşului au votat, cu 53,4% voturi pentru, adoptarea măsurii conform căreia toţi rezidenţii care votează în alegerile municipale trebuie să prezinte un act de identitate valid.

Procurorul general şi Secretarul de stat din cel mai populat stat american au dat în judecată autorităţile locale şi au blocat aplicarea măsurii.

Nici argumentul verificării identităţii la înscrierea pe listele de alegători, deoarece permite şi înscrierea non-cetăţenilor ca urmare a unor "scăpări", aşa cum s-a arătat şi într-un studiu al organizaţiei neguvernamentale Just Facts.

Datele prezentate subliniază că 10% până la 27% dintre adulţii fără cetăţenie din SUA sunt înregistraţi ilegal pe listele de alegători, iar rezultatele unor sondaje preluate de Just Facts arată că peste 70% dintre non-cetăţenii care au votat au susţinut candidaţii Partidului Democrat.

Mai recent, posturi de televiziunea regionale au prezentat fapte deosebit de grave din punct de vedere al integrităţii alegerilor. Astfel, autoritatea electorală din Arizona a recunoscut că 218.000 de persoane înscrise pe listele de alegători au fost marcate, în mod eronat, că au prezentat dovada cetăţeniei. Se pare că eroarea nu va fi rectificată, iar aceşti "alegători" vor participa la alegerile generale de luna viitoare.

Numărul lor este foarte mare, mai ales având în vedere marja de câştig a lui Biden în faţa lui Trump la alegerile prezidenţiale din 2020. Conform datelor de la CNN, Biden a obţinut în Arizona 1.672.143 voturi, iar Trump 1.661.686, cu doar 10.457 mai puţine.

Probabil că în California asemenea "erori" sunt excluse, iar interzicerea identificării alegătorilor este pe deplin justificată, mai ales când se face în numele salvării democraţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. De acord ca nelegitimarea alegatorilor la sectiile de votare e aiurea intr-o democratie, dar parca e un exces de libertate in comparatie cu “votul” mujic la referendumurile lor din teritoriile ocupate cand mergeau din apartament in apartament cu urna mobila purtata de soldati inarmati cu Kalashnikov-uri:-)

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb