Autostrăzi şi drumuri naţionale închise de viscol

V.B.
Miscellanea / 30 ianuarie 2014

Update 10:52 Militarii ajută la deszăpezire şi la salvarea sinistraţilor

Circa 170 de militari ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) continuă, la această oră, misiunile din zonele afectate de căderile de ninsoare, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

În cursul nopţii, militarii Batalionului 3 Geniu au intervenit pentru salvarea unei persoane vârstnice, cu afecţiuni medicale, din satul Gecia, judeţul Buzău. Aceasta a fost preluată cu un autovehicul militar pe şenile de la o autosanitară ISU blocată în zăpadă şi transportată la o salvare SMURD.

Tot azi-noapte, militari ai Forţelor Navale şi ai Diviziei 2 Infanterie au salvat 20 de persoane dintr-un microbuz înzăpezit între localităţile constănţene Gura Dobrogei şi Mihai Viteazu, pe care le-au transportat, împreună cu alte persoane sinistrate din localităţile Lumina şi Cogealac, la sediul primăriilor de pe traseu. Pe DN 22, între Constanţa, Lumina şi Tariverde, continuă salvarea persoanelor aflate în autovehiculele blocate pe şosea.

În localităţile buzoiene Vâlcele şi Brădeanu şi în municipiul Brăila, militarii distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate, iar în satul buzoian Boboc, continuă deszăpezirea locuinţelor.

Deszăpeziri se desfăşoară, în prezent, şi în judeţul Buzău (în oraşele Buzău şi Râmnicu-Sărat, dar şi pe comunicaţia Râmnicu-Sărat - Brăila), în judeţul Brăila (Făurei şi Scorţaru Nou), şi în judeţul Vâlcea (Glăvile, Budeşti, Galicea, Olanu, Drăgoeşti şi Stoileşti).

În zonele aflate încă sub coduri de avertizare meteorologică, MApN dispune de peste 5.800 militari cu circa 930 de mijloace tehnice, iar în zonele adiacente de aproape 2.200 militari şi 270 de mijloace tehnice.

---

Update 9:29 Deszăpezirea continuă în Bucureşti

Operatorii de salubritate din Capitală responsabili cu deszăpezirea continuă intervenţia pe străzile laterale, în marile intersecţii şi pe principalele artere de circulaţie, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) trimis astăzi redacţiei.

Astfel, la ora, 6:00, 360 de utilaje şi peste 600 de operatori acţionau în teren, în toate cele şase sectoare:

- Sectorul 1: 72 de utilaje şi 310 de operatori;

- Sectorul 2: 74 de utilaje şi 180 de operatori;

- Sectorul 3: 64 de utilaje şi 35 de operatori;

- Sectorul 4: 51 de utilaje şi 40 de operatori;

- Sectorul 5: 38 de utilaje şi 70 de operatori;

- Sectorul 6: 61 de utilaje şi 31 de operatori.

De asemenea, în timpul nopţii, au fost evacuaţi peste 13 mii de metri cubi de zăpadă.

Zonele bucureştene deszăpezite sunt:

- Calea Dorobanţi;

- Calea Griviţei;

- strada Vasile Pârvan;

- zona Gării de Nord;

- Calea Victoriei;

- Aleea Alexandru;

- Bulevardul Ion Mihalache;

- Piaţa 1 Mai;

- Bulevardul Mihai Bravu;

- Şoseaua Iancului;

- strada Ziduri Moşi (zona Pieţei Obor);

- Şoseaua Olteniţei;

- Calea Rahovei (între intersecţia cu străzile Sebastian şi Petre Ispirescu);

- zona podurilor peste Dâmboviţa (Victoriei, Izvor, Hasdeu, Operei şi Eroilor).

Astăzi, utilajele de deszăpezire vor interveni pentru lărgirea părţii carosabile, unde este posibil. Totodată, în zonele în care traficul rutier va permite, PMB va evacua şi transporta zăpada.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) continuă programul de adăpostire a oamenilor străzii. În prezent, în centrele DGASMB se află 628 de persoane.

Şi astăzi, de la ora 09:30, vor fi organizate două puncte mobile (în Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Gara de Nord), precum şi alte zece puncte fixe (străzile Foişorului, Dristorului, Nerva Traian, Agricultori, Mitropolit Filaret, căile Şerban Vodă, Griviţei, Ferentari şi Şoseaua Viilor), unde vor fi distribuite ceai cald şi supă.

---

Update 09:12 Circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultate

În sud-estul ţării, circulaţia feroviară se desfăşoară, în continuare, în condiţii meteorologice dificile, fiind necesară intervenţia permanentă cu pluguri şi personal pentru deszăpezirea liniilor şi a instalaţiilor de cale, inclusiv pe magistrala Bucureşti - Constanţa, unde trenurile circulă şi la această oră tractate cu locomotive Diesel, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

CFR Călători informează că, din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic, trenurile care circulă între Capitală şi zona care s-a aflat sub avertizare de cod roşu pot înregistra întârzieri majore. La ora 09:10, nu existau trenuri CFR Călători blocate, dar mai multe trenuri erau anulate.

"CFR Călători cere scuze pentru perturbările apărute în circulaţia trenurilor ca urmare a condiţiilor meteo şi îi roagă pe toţi pasagerii ca, înainte de călătorie, să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. (...) CFR Călători a luat măsuri pentru ca vagoanele trenurilor, care staţionează în gări din cauza condiţiilor meteo, să fie încălzite corespunzător. Înainte de plecarea în cursă, garniturile sunt pregătite pentru circulaţie în condiţii de iarnă şi se fac eforturi asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate. Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat", se mai arată în comunicat.

---

Condiţiile meteorologice nefavorabile (coduri galben şi portocaliu de ninsoare şi viscol) au determinat închiderea circulaţiei pe autostrăzile A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, tronsonul A4 Ovidiu-Agigea, precum şi pe 34 de drumuri naţionale, potrivit serviciului Infotrafic al Poliţiei Române.

Astfel, rutele cu circulaţie închisă sunt:

- A2 Bucureşti - Constanţa;

- A3 Bucureşti - Ploieşti;

- A4 Ovidiu - Agigea;

- DN 1D Urziceni - Adâncata (de la limita cu judeţul Prahova);

- DN 2 tronsoanele Sineşti - Ciocârlia (în judeţul Ialomiţa) şi Buzău - Focşani (în judeţul Vrancea);

- DN 21 Călăraşi - Drajna Nouă (judeţul Călăraşi) - Bărăganu (judeţul Brăila) - Brăila;

- DN 21A Ţăndărei (judeţul Ialomiţa) - Bărăgan (judeţul Brăila);

- DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) - Grădiştea (judeţul Brăila) - Brăila - Tulcea - Mihai Viteazul - Ovidiu (din judeţul Constanţa);

- DN 22A Hârşova - Saraiu (judeţul Constanţa) - Cataloi (judeţul Tulcea);

- DN 22B Brăila - Galaţi;

- DN 22C Murfatlar - Cernavodă (judeţul Constanţa);

- DN 22D Măcin - Horia;

- DN 22E Garvăn - I.C. Brătianu;

- DN 22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea);

- DN 23 Focşani (judeţul Vrancea) - Brăila - Olăneasca (judeţul Brăila);

- DN 23A Gologanu - Ciorăşti (judeţul Vrancea);

- DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti (judeţul Vrancea);

- DN 24D Bălăbăneşti - Tuluceşti (din judeţul Galaţi);

- DN 2A Urziceni (judeţul Ialomiţa) - Ţăndărei - Giurgeni - Constanţa (judeţul Constanţa);

- DN 2B Buzău - Surdila-Greci (judeţul Brăila) - Brăila - Galaţi;

- DN 2C Slobozia (judeţul Ialomiţa) - Buzău (în judeţul Buzău);

- DN 2N Dumbrăveni - Căiata - Jitia (judeţul Vrancea);

- DN 2R Jitia - Vintileasca (judeţul Vrancea);

- DN 3 tronsoanele Bucureşti - Călăraşi şi Ostrov - Murfatlar - Constanţa;

- DN 31 Olteniţa - Călăraşi;

- DN 38 Agigea - Negru Vodă (judeţul Constanţa);

- DN 39 Constanţa - Vama Veche (judeţul Constanţa);

- DN 39B pe raza localităţii Olimp (judeţul Constanţa);

- DN 39C pe raza localităţii Neptun (judeţul Constanţa);

- DN 39D pe raza localităţii Jupiter (judeţul Constanţa);

- DN 39E Constanţa - Cumpăna (judeţul Constanţa);

- DN 3A Lehliu-Gară (judeţul Călăraşi) - Feteşti-Gară (judeţul Ialomiţa);

- DN 3B Călăraşi - Feteşti (judeţul Ialomiţa);

- DN 3C Constanţa - Ovidiu (judeţul Constanţa);

- DN 4 Bucureşti - Olteniţa;

- DN 41 Olteniţa - Căscioarele.

De asemenea, pe opt drumuri naţionale sunt instituite restricţii privind masa totală maximă autorizată (MTMA) a autovehiculelor rutiere:

- DN 10 Buzău - limita cu judeţul Covasna, peste 7,5 tone;

- DN 15 Piatra Neamţ - Bicaz, peste 7,5 tone;

- DN 15C Piatra Neamţ - Târgu Neamţ, peste 7,5 tone;

- DN 1B Buzău - Mizil (judeţul Prahova), peste 3,5 tone;

- DN 2 tronsoanele Afumaţi - limita cu judeţul Ialomiţa şi Focşani - Bacău - Roman, peste 7,5 tone;

- DN 41 Dăiţa (judeţul Giurgiu) - Căscioarele (judeţul Călăraşi), peste 7,5 tone;

- DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi (din judeţul Giurgiu), peste 7,5 tone;

Prefectul de Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat, astăzi, la un post de televiziune, că 44 de localităţi din judeţ sunt izolate din cauza zăpezii şi a viscolului. Surse din presă transmit că 40 de comune (102 sate) din judeţul Buzău sunt în continuare izolate, iar peste 20 de drumuri judeţene şi câteva zeci de drumuri comunale sunt blocate de troiene.

Toate drumurile din judeţul Tulcea sunt închise circulaţiei, iar 48 de sate sunt izolate. Totuşi, populaţia din zonă poate comunica în interior, potrivit datelor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Pe de altă parte, tot astăzi, au fost redeschise porturile Constanţa Sud, Constanţa Nord, Mangalia şi Midia.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că vremea va fi închisă şi în continuare rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea în estul, sudul şi local în centrul ţării. Va ninge slab cantitativ, în regiunile extracarpatice, îndeosebi în cursul zilei. Local şi temporar în regiunile sudice şi la munte şi trecător în rest, vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze mai mari în Banat, unde va depăşi la rafală 50...60 km/h, iar zăpada va fi viscolită şi spulberată. În regiunile intracarpatice şi în Oltenia vor fi condiţii de ceaţă, burniţă şi izolat polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -14 grade în Moldova şi 4...5 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -20..-19 grade în estul Transilvaniei şi Moldova şi 0 grade în Dealurile de Vest.

În Capitală, vremea se va menţine închisă şi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Trecător va mai ninge slab, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de 40...45 km/h, spulberând zăpada. Temperatura maximă va fi de -8...-7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -16 grade.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb