AVAS a fost mandatată să vîndă activele "Amidip" Călan către "Sidermet" Călan

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iulie 2005

AVAS a fost mandatată să vîn-dă, în cadrul executării silite, activele aparţinînd SC "Amidip" SA Călan către SC "Sidermet" SA Călan, prin procedurile prevăzute de OUG nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului. Guvernul a modificat astfel, printr-o Ordonanţă de Urgenţă aprobată în şedinţa din 29 iunie, prevederile OUG nr.3/2004 privind finalizarea investiţiei "Turnătoria de tuburi de presiune din fontă ductilă" pe platforma Sidermet Călan.

Valorificarea acestor creanţe a fost amînată din cauza declanşării procedurii de faliment la societatea "Sidermet" SA Călan.

Prin OUG nr. 3/2004 a fost reglementată procedura de dizolvare şi lichidare a SC "Amidip" SA. Ordonanţa prevede de asemenea vinderea de către AVAS, în cadrul executării silite, a bunurilor urmăribile care se cuvin din lichidarea "Amidip" SA asociatului "Sidermet" SA Călan, precum şi a utilajelor aferente turnătoriei, prin negociere directă, către investitorul "Pipe Products" GmbH Germania. Investitorul a refuzat achiziţionarea la preţul şi în condiţiile prevăzute de OUG nr. 3/2004, fapt ce a dus la blocarea procedurii de valorificare a activelor. Actul normativ aprobat în ultima şedinţă de Guvern are drept scop deblocarea valorificării activelor SC "Amidip" SA.

Finalizarea acestei proceduri va contribui la dezvoltarea inves-tiţiilor în zonă, prin atragerea de capital privat român sau străin şi prin posibilitatea creării de locuri de muncă.

Prin acelaşi act normativ, Guvernul a mandatat AVAS să semneze cu "Siprofer" AG - Elveţia şi SC "Siderca" SA Călăraşi contractul privind obligaţiile asumate şi rezultate din privatizarea SC "Siderca" SA Călăraşi prin constituirea societăţii mixte SC "Donasid" SA Călăraşi.

SC "Siderca" SA este o societate cu capital majoritar de stat. În anul 2003 a fost instituită supravegherea financiară a societăţii, pe o perioadă de trei ani. Ulterior, perioada a fost prelungită cu încă un an, pînă la data de 14 februarie 2005. Programul de restructurarea al societăţii, pe perioada supravegherii financiare, a avut ca principal obiectiv repunerea în funcţiune a modulului tehnologic modernizat, prin crearea unei noi societăţi, care să preia şi să exploateze oţelăria electrică şi laminorul de profile grele şi şină ("Proiectul Donasid"). La constituirea SC "Donasid" SA Călăraşi a participat societatea FI.AB SRL Italia, care a cesionat ulterior acţiunile deţinute către "Siprofer" AG Elveţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb