Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis să prelungească termenul limită de depunere a ofertelor de cumpărare pentru Avioane Craiova până pe data de 9 mai, termenul limită fiind 17 aprilie, potrivit unui comunicat al Autorităţii. Totodată, perioada de acces la camera de date a fost prelungită până la data de 8 mai 2008. Astfel, deschiderea documentelor de participare va avea loc în data de 9 mai 2008, în prezenta tuturor ofertanţilor. AVAS susţine că a luat această decizie ca urmare a solicitărilor unor investitori interesaţi de realizarea unui audit propriu în societate.De asemenea, AVAS precizează că a informat Comisia Europeană asupra conţinutului anunţului de privatizare şi a dosarului de prezentare a societăţii şi că între cele două entităţi există un schimb de informaţii în privinţa acestui subiect. AVAS vinde 80,97% din acţiunile companiei iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 2,5 lei. Privatizarea se va realiza prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile.
Recent, compania suedeză "Saab", care fabrică avioanele Gripen, s-a arătat interesată de societatea "Avioane Craiova", printre firmele care au cumpărat caietul de sarcini numărându-se şi un producător ceh de avioane şi trei firme din România. Preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat: "Ne aşteptăm ca, la Craiova, să continue construcţia de avioane şi, de asemenea, eu mă aştept ca, în afara construcţiei de avioane, Craiova să devină un centru regional de mentenanţă pentru toate tipurile de avioane care zboară sub egida unor forţe armate din regiunea sud-estică a Europei". Şeful AVAS a apreciat că, la Craiova, există şi dotarea tehnică şi calificarea necesară, precum şi o poziţie geografică corespunzătoare pentru a fi transformată într-un centru de mentenanţă regională.
"Avioane Craiova" SA a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. ACV este unicul producător de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.