Averea, o noţiune pervertită care aşteaptă resetarea

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 iunie 2022

Averea, o noţiune pervertită care aşteaptă resetarea
Călin Rechea

Warren Buffett spunea odată că doar atunci când se retrage valul se vede cine înoată gol. Valul de lichiditate a crescut şi a fost mai mare ca niciodată în ultimul deceniu, pe fondul intervenţiilor permanente ale marilor bănci centrale, intervenţii care au avut ca scop împiedicarea cu orice preţ a funcţionării normale a pieţelor. De ce? Pentru că pieţele funcţionale ar fi arătat o cu totul altă relaţie preţ - valoare, mult mai apropiată de realitatea din economia reală.

Tocmai această realitate obligă marile bănci centrale să recunoască faptul că nu mai pot menţine aparenţele de pe pieţele financiare, aparenţe care au influenţat direct creşterea puternică a numărului persoanelor cu averi mari (High Net-Worth Individuals, HNWI) sau foarte mari (Ultra-HNWI).

Fenomenul este reflectat şi analizat în ultimul "World Wealth Report 2022" de la Capgemini, realizat cu ajutorul datelor culese de la firmele specializate în administrarea averilor individuale.

În raport se arată că "firmele de administrare a averilor îşi dezvoltă portofoliile de produse cu servicii relevante şi convenabile prin intermediul orchestrării active a ecosistemului", în condiţiile în care clienţii HNWI au devenit "tot mai vocali în ceea ce priveşte activele emergente, cum sunt ESG, criptomonede şi NFT", chiar dacă acţiunile listate la burse au rămas principalele categorii de active.

Bineînţeles că "orchestrarea activă a ecosistemului" este doar o noţiune pretenţioasă fără niciun sens, destinată doar atragerii atenţiei potenţialilor clienţi ai firmelor care administrează averile private.

În ceea ce priveşte ultimul element de pe listă, Non-Fungible Token, este posibil ca majoritatea vocilor să fie deja reduse la tăcere de "experienţa" antreprenorului Sina Estavi, director al unei burse de criptomonede. În martie 2021, Estavi a cumpărat un NFT al primului tweet al lui Jack Dorsey, co-fondatorul Twitter, pentru 2,9 milioane de dolari.

După un an l-a scos la vânzare şi a cerut 48 de milioane de dolari.

Preţul a fost şters de pe site-ul de licitaţii după câteva săptămâni, în condiţiile în care ofertele nu au depăşit 1.000 de dolari.

După cum scria The Guardian în aprilie 2022, când preţul oferit era de aproape 7.000 de dolari, Estavi a declarat că nu este sigur dacă mai vrea să vândă NFT-ul. "Este important cine doreşte să îl cumpere şi nu îl voi vinde oricui, deoarece nu cred că oricine merită acest NFT", a subliniat Sina Estavi, care a mai declarat că "acest NFT nu este doar un tweet, este o Mona Lisa a lumii digitale".

În raportul de la Capgemini se arată că peste două treimi dintre persoanele cu avere mare au investit în active digitale şi se accentuează faptul că "firmele de administrare trebuie să deţină un portofoliu diversificat de oferte digitale".

Se pare că încă nimeni nu îşi pune problema ce se va întîmpla cu "activele digitale" când căderile de curent vor fi tot mai dese şi mai îndelungate, odată cu avansarea societăţii pe drumul "revoluţiei verzi" şi a scoaterii din funcţiune a centralelor clasice de producere a electricităţii.

Probabil că proprietarii vor cumpăra motorină pe piaţa neagră pentru alimentarea generatoarelor personale, care vor fi suficiente, din păcate, doar pentru admirarea "activelor digitale", dar în frig şi întuneric.

Poate că însăşi noţiunea de "avere" va căpăta un nou înţeles. "În circumstanţele actuale, materiile prime sunt mai valoroase decât banii", a declarat Alexei Miller, directorul general al companiei Gazprom, în cadrul Forumului Economic Internaţional de la St. Petersburg.

"Jocul valorii nominale a banilor s-a terminat, în condiţiile în care acest sistem nu permite controlul resurselor", a continuat Miller, care apoi a subliniat că "Rusia va determina conturul noii structuri economice a lumii".

Este aceasta iluzia unui megaloman, o promisiune sau o ameninţare? Nu contează. Anul 2022 marchează intrarea într-o nouă eră a administrării averilor deţinute de HNWI, în care dominaţia va reveni activelor reale, in timp ce activele financiare sau digitale vor fi privite ca nişte capricii irelevante.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. cei ce doresc Marea Resetare vor fi ei resetati cu forta in martie - aprilie 2023

     

    nu e cum vor ei, e cum e scrisa Istoria sa curga. . . cu toate razboaiele artificial create, cu toata foametea indusa artificial, cu saracirea artificial creata si cu toate bolile create de organismele manipulate in laborator (covid, variola maimutei, gripe aviare si porcine, etc).  

    nu e cum vreti voi, golanilor, e CUM TREBUIE!

    p.s. oameni buni, mai avem 3 trimestre de anormalitate dupa care revenim in NORMALITATEA PRE-IANUARIE 2020 (lent, de-a lungul a 1-2 trimestre din martie 2023, pe masura ce li se darama golanilor constructiile lor satanice la nivel mondial)! 

    1. vali e optimist, probabil defect profesional, banii se misca repede si usor, excavatoarele si camioanele se misca mult mai greu :-)

      riftul dintre UE si Rusia se va lungi pe 10-15-20 ani, poate si mai mult. UE inca nu simte efectul economic al deciziilor luate. 

      Vara asta va trece sub influenta stirilor despre contractele incheiate cu diverse tari arabe. 

      Iarna va trece greu, dar ne mai ajuta carbunele. Petrolul rusesc se opreste, apoi se transforma si devine si mai scump. Noi rafinarii care sa proceseze alt tip de petrol is greu de construit. 

      Vara 2023 gazul rusesc va fi oprit, realizam ca proiectele de lng dureaza sa fie implementate, dar suntem optimisti, bagam si mai multi bani in regenerabile, taxele cresc exponential 

      Iarna 2023 va fi crunta din pct de vedere economic, carbunele ne salveaza inca o data, china devine mai verde decat europa :) 

      Vara 2024 taxam si mai mult, ne rugam si mai mult la regenerabile, iar transportul in comun, rationalizarea traiesc o a doua tinerete :-) 

      Vom trai cu multumirea ca le-am tras-o rusilor, in timp ce economia europeana bazata pe servicii si impachetarea subasamblelor din china va inregistra noi si noi ALTH negative :)  

      We did BBB, amin.

      vand ieftin globuri de cristal. prezic viitorul cu 99% acuratete. 100.000 EUR bucata. la 2 cumparate, al 3-lea gratis! comanda acum!

      Aceasta Resetare e lovitura iudeo-masonica (Oculta Mondială) la viața și la buzunarul oanenilor simpli.

      La fel a fost PLandemia. 

      Chiar așa mi-aș dori să fie. Dar unii autori sunt infinit mai pesimiști decât Vali. Mai jos e un articol tradus de pe canalul de telegram al unei distinse doamne, Elena Porubin, la care am ajuns prin intermediul unui cunoscut jurnalist, fost om politic, refugiat pe același canal:

      ,,GLOBALIȘTII TREC LA FAZA FINALĂ DE EXTERMINARE A UMANIȚII 

      Mike Adams 

      Globaliștii trec acum în „faza de anihilare” a umanității, abandonând toate strategiile lor anterioare când au încercat să-și ascundă adevăratele intenții. Acum ei vorbesc deschis despre tăierea energiei, moartea oamenilor de foame din cauza lipsei de alimente, reducerea la zero a monedelor mondiale pentru a cufunda umanitatea în sărăcie și a realiza depopularea prin utilizarea vaccinurilor și a medicamentelor mortale. 

      Există vectori de atac care sunt utilizați în prezent împotriva rasei umane de pe Pământ: 

      1. Foamete artificială și foamete în masă 

      2. Dezmembrarea intenționată a infrastructurii energetice care furnizează energie electrică, încălzire și combustibil 

      3. Utilizări multiple ale armelor biologice concepute pentru a ucide 

      4. Mandatele globale ale vaccinurilor pentru a forța masele să se injecteze cu scopul de eutanasie întârziată 

      5. Geoingineria și controlul meteorologic planetar distrug biosfera și provoacă eșecuri la nivel mondial 

      6. Prăbușirea intenționată a monedelor fiat ale datoriei globale va provoca sărăcia globală 

      7. Escaladarea conflictelor globale cu tranziția la un război mondial cu participarea Rusiei și Chinei 

      8. Distrugerea controlată a lanțului global de aprovizionare va duce la colaps economic 

      9. Distrugerea fertilității cu substanțe chimice din plastic, pesticide, perturbatori hormonali, promovarea LGBT și transgenderism 

      Fiecare dintre aceste nouă puncte va fi forțat în 2022-2025. 

      Faza de distrugere este complet activată. (De fapt, a început în serios cu covid-19.)  

      Fiecare decizie luată de liderii naționali – în special dintre cei legați de WEF precum Trudeau, Biden și liderii europeni – este concepută pentru a avea ca rezultat pierderea maximă de vieți omenești de acum până la sfârșitul anului 2025. . Globaliștii sunt deja pe cale să vadă 1-2 miliarde de oameni morți până în 2030 numai datorită vaccinului covid. Scenariile de foamete, colaps economic, războaie civile, terorism biologic, atacuri nucleare vor duce la faptul că vor fi 2-4 miliarde de morți. 

      Se pare că acest rezultat - distrugerea a 25% până la 50% din populația umană actuală, în următorii ani - este deja „programat” și nu poate fi anulat. 

      De exemplu, injecțiile letale de vaccin au fost deja administrate la peste cinci miliarde de oameni. Foametea artificială și criza de alimente au loc deja din cauza lipsei de îngrășăminte, a recoltelor insuficiente și a protecționismului/naționalis mului alimentar.  

      India, de exemplu, se află în pragul unei interdicții de export de orez, o politică care ar declanșa o criză globală catastrofală de alimente și o urgentare a foametei.  

      Implozia datoriilor în valută fiat este, de asemenea, o realitate inevitabilă. Odată cu tipărirea neîncetată, aproape insondabilă, care a avut loc în țările occidentale în ultimii trei ani, am trecut cu mult de punctul fără întoarcere când vine vorba de solvabilitatea financiară a acestor țări. Monedele SUA, UE și Japonia se vor transforma în fum în viitorul apropiat, lăsând aceste țări și regiuni în haos economic. 

      Ideea este că, dacă liderii naționali ar avea o dorință reală de a menține reziliența economică și starea de spirit, ar putea fi evitate sau reduse considerabil rezultate mai rele. Dar ei nu vor să evite dezastrul... vor să înrăutățească situația. Liderii SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Japonia, Australia, Noua Zeelandă și alte țări sunt toți marionete globaliste care îndeplinesc ordinele globaliștilor anti-umani și anti-civilizație care caută distrugerea completă a civilizației umane de pe Pământ." 

      medicamente, bai Putinel

      adica doar aia care s-au vaccinat cu pfizer, 90% din populatia occidentala , vor muri, restul supravietuiesc. 

      eu sa fiu globalist, nu as vrea sa traiesc pe o planeta populata de africani si alti sarantoci, care nu au bani de pfizer. 

      globalisti astia diabolici nu sunt chiar atat de prosti..cum crede dna de la FSB - telegram 

      Si eu m-am gandit la un scenariu similar, dar pot interveni surprze. Ideea este sa nu ne imbatam cu apa rece si sa ne pregatim de probleme, sperand la mai bine.

      Astea sunt consecinte ale industrializarii, care pot fi doar accelerate sau temperate. Vaccinatii asigura infrastructura pe care se bazeaza clica mondiala si nu cred ca scopul lor este sa isi taie craca de sub picioare. Sunt de acord ca aceasta clica trage sfori si spala lumea pe creier sa induca schimbari precum marea resetare, dar deja sunt depasiti de situatie, ba chiar am senzatia ca au scapat situatia de sub control si devin foarte nervosi.

      o viziune mai realista ... sau mai pesimista?

      eu continui sa sustin ideea prabusirii castelului de carti de joc a asa-zis stapanilor Lumii in primavara viitoare 

      Campanella, o sa fie ok.

      Ai incredere!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb