ZIARUL BURSA

20 iunie 2022
Ediţia din 30.08.2024
Averea, o noţiune pervertită care aşteaptă resetarea

Averea, o noţiune pervertită care aşteaptă resetarea

Călin RecheaMacroeconomie / 20 iunie 2022

Călin Rechea

Warren Buffett spunea odată că doar atunci când se retrage valul se vede cine înoată gol. Valul de lichiditate a crescut şi a fost mai mare ca niciodată în ultimul deceniu, pe fondul intervenţiilor permanente ale marilor bănci centrale, intervenţii care au avut ca scop împiedicarea cu orice preţ a funcţionării normale a pieţelor. De ce? Pentru că pieţele funcţionale ar fi arătat o cu totul altă relaţie preţ - valoare, mult mai apropiată de realitatea din economia reală.

Fascişti nu foarte furioşi

Cristian PîrvulescuEditorial / 20 iunie 2022

Cristian Pîrvulescu

A doua zi după primul tur al alegerilor parlamentare franceze, lunea trecută, la principala emisiune de ştiri din Franţa de la ora 20, cea a postului public de televiziune France 2, Jean-Luc Melenchon, liderul Nupes (Noua uniune populară ecologistă şi socială - Nouvelle union populaire ecologique et sociale) a scos o "perlă" care trimite la fundamentul populist al mişcării sale, i-a invitat pe "fasciştii care nu sunt foarte supăraţi" (fachos qui ne sont pas trop fâches), să voteze la turul al doilea al alegerilor legislative din 19 iunie cu formaţia lui şi nu cu Reuniunea naţională a Marinei le Pen?

Politicile băncilor centrale au creat mai multă bogăţie pentru bogaţi şi mai multă sărăcie pentru săraci

Politicile băncilor centrale au creat mai multă bogăţie pentru bogaţi şi mai multă sărăcie pentru săraci

Mihai GongoroiMacroeconomie / 20 iunie 2022

Capgemini: "Populaţia globală de milionari a crescut cu 7,8% în 2021, iar averea lor totală cu 8%" 

Anul 2021 a fost un nou an cu acumulare imensă de avuţie pentru cei mai bogaţi oameni de pe planetă, "banii de buzunar" ai celor 22,5 milioane de high net-worth individuals - HNWI (faţă de 20,8 milioane în 2020 şi 19,6 milioane în 2019) ajungând, la final de an, la 86 trilioane de dolari, în creştere de la 79,7 trilioane de dolari în 2020 şi 74 trilioane în 2019 - cât valorau deţinerile HNWI în anul anterior crizei sanitare Covid-19, potrivit celui mai recent raport Capgemini.

Interesul pentru competiţie rămâne la cote ridicate

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL Interesul pentru competiţie rămâne la cote ridicate

Octavian DanSport / 20 iunie 2022

Crizele de tot felul nu au domolit interesul oamenilor pentru turneele finale ale Cupei Mondiale la fotbal. Nici în ceea ce priveşte vizionarea şi nici în privinţa organizării, care costă din ce în ce mai mult. Tocmai din motive financiare, FIFA şi UEFA consideră că e mai bine ca turneele finale să fie găzduite de mai multe ţări.

Exporturile ruseşti de petrol au crescut cu 12% în 2022

VICEPREMIERUL RUS ALEXANDER NOVAK: Exporturile ruseşti de petrol au crescut cu 12% în 2022

A.V.Internaţional / 20 iunie 2022

Enel şi-a vândut întreaga participaţie din Rusia Franţa nu mai primeşte gaze ruseşti Livrările Gazprom în Austria, reduse cu o treime 

Exporturile ruseşti de petrol au crescut cu 12% în primele cinci luni ale anului 2022, a declarat vineri viceprim-ministrul de la Moscova, Alexander Novak, menţionând că cererea de profil persistă, în ciuda sancţiunilor occidentale care reduc exporturile către Europa.

Avertisment OMS - creştere bruscă a problemelor de sănătate mintală

Avertisment OMS - creştere bruscă a problemelor de sănătate mintală

O.D.Miscellanea / 20 iunie 2022

Pandemia a provocat nenumărate pagube, unele dintre efectele dezastruoase fiind vizibile abia acum. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel vizând transformarea globală a îngrijirii din domeniul sănătăţii mintale. A fost menţionată o creştere bruscă a problemelor de sănătate mintală la nivel global de la debutul pandemiei.

ANAF lansează o campanie multianuală de controale împotriva averilor nedeclarate şi dobândite ilicit

ANAF lansează o campanie multianuală de controale împotriva averilor nedeclarate şi dobândite ilicit

M.G.Macroeconomie / 20 iunie 2022

"Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează", a spus preşedintele ANAF Potrivit oficialului ANAF, 560.000 de persoane au acumulat, doar în ultimii patru ani, averi cumulate de peste 20 de miliarde de euro care nu pot fi motivate 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara, din 1 iulie, o campanie multianuală de controale împotriva averilor nedeclarate şi dobândite ilicit de către 560.000 de persoane fizice din România, a anunţat, ieri, Lucian Ovidiu Heiuş, noul preşedinte al instituţiei, în cadrul unei conferinţe de presă

"Pieţele de capital aduc randamente pozitive pe termen lung, peste ale altor clase de active"

RĂZVAN PAŞOL, DIRECTORUL GENERAL AL PATRIA ASSET MANAGEMENT: "Pieţele de capital aduc randamente pozitive pe termen lung, peste ale altor clase de active"

A CONSEMNAT ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 20 iunie 2022

"În multe cazuri, administrarea pasivă aduce câştiguri mai mari decât cea activă, pe termene îndelungate" "Piaţa noastră mai are un drum de parcurs, până la un număr mai mare şi o structură mai bogată de emitenţi, care să permită un ecosistem mai bogat de ETF-uri" "Multe persoane sunt reticente faţă de o investiţie la bursă pentru că procedura pare complicată şi pentru că nu vor şti în ce să investească"  

Reporter: ETF BET Patria-Tradeville este singurul ETF de la Bursa de Valori Bucureşti. Care sunt principalele diferenţe dintre acest fond şi un fond clasic de acţiuni cu administrare pasivă ce urmăreşte replicarea indicelui BET? Ce avantaje prezintă pentru investitori?

Marius Bucur

MARIUS BUCUR, CEO INSURER BROKER DE ASIGURARE ŞI REASIGURARE: "Cheltuiala cu un produs financiar este incomparabil mai mică decât cea din momentul unui eveniment neprevăzut"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 20 iunie 2022

FIA Nova Protect Fond, primul fond de investiţii din ţara noastră cu o componentă de asigurare, mizează pe un număr de până la 42.000 de investitori, la finalul anului 2022 Dana Lazăr, Preşedintele Nova Vision Investments AFIA: "Scopul produsului a fost să aducem în piaţa de capital şi în piaţa asigurărilor categorii de oameni care, în mod individual, nu au cum să ajungă aici" 

Orice cheltuială făcută cu un produs financiar este incomparabil mai mică decât cheltuielile pe care am fi obligaţi să le facem în momentul producerii unui eveniment neprevăzut, a spus vineri Marius Bucur, CEO al Insurer Broker de Asigurare şi Reasigurare, în cadrul unei conferinţe de presă ce a marcat lansarea oficială a FIA Nova Protect Fond, primul fond de investiţii alternative cu o componentă de asigurare, din ţara noastră.

Vremea caniculară creează probleme în mare parte din Europa

MEDIU Vremea caniculară creează probleme în mare parte din Europa

O.D.Miscellanea / 20 iunie 2022

Vremea, canicula şi seceta fac probleme într-o bună parte a Europei de Vest. Un sfert din teritoriul Franţei a fost plasatâ, săptămâna trecută, sub alertă de caniculă, fiind prognozate temperaturi maxime de până la 40 de grade Celsius, valoare depăşită deja în Spania, afectată la rândul său de vremea deosebit de caldă şi de mai multe incendii de vegetaţie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 20 iunie 2022

Macroeconomie / 20 iunie 2022

Valoarea nominală a vânzărilor retail din SUA a scăzut neaşteptat în luna mai 2022, cu o rată lunară de 0,3%, după o creştere de 0,7% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 8,1%, de la 7,8% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo