MARIUS BUCUR, CEO INSURER BROKER DE ASIGURARE ŞI REASIGURARE: "Cheltuiala cu un produs financiar este incomparabil mai mică decât cea din momentul unui eveniment neprevăzut"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iunie 2022

Marius Bucur

Marius Bucur

FIA Nova Protect Fond, primul fond de investiţii din ţara noastră cu o componentă de asigurare, mizează pe un număr de până la 42.000 de investitori, la finalul anului 2022 Dana Lazăr, Preşedintele Nova Vision Investments AFIA: "Scopul produsului a fost să aducem în piaţa de capital şi în piaţa asigurărilor categorii de oameni care, în mod individual, nu au cum să ajungă aici"

Orice cheltuială făcută cu un produs financiar este incomparabil mai mică decât cheltuielile pe care am fi obligaţi să le facem în momentul producerii unui eveniment neprevăzut, a spus vineri Marius Bucur, CEO al Insurer Broker de Asigurare şi Reasigurare, în cadrul unei conferinţe de presă ce a marcat lansarea oficială a FIA Nova Protect Fond, primul fond de investiţii alternative cu o componentă de asigurare, din ţara noastră.

FIA Nova Protect Fond a fost autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la finalul lunii martie a acestui an. Fondul este administrat de Nova Vision Investments AFIA şi a devenit operaţional începând din luna mai. Până în prezent, mai mult de 100 de pompieri, jandarmi, poliţişti şi alţi profesionişti din MAI, din Administraţia Penitenciarelor şi din Poliţia Locală, precum şi pensionari ai acestor sisteme s-au arătat interesaţi de FIA Nova Protect Fond, în prima lună de la lansare, conform unui comunicat de presă.

Directorul Insurer Broker de Asigurare şi Reasigurare, care este brokerul de asigurare al fondului, a spus: "Acest produs este un pas către normalitate. Normalitatea unei pieţe financiare care oferă consumatorilor accesul la o diversitate de instrumente, normalitatea unei pieţe de asigurări care oferă produse construite pe baza necesităţilor asiguraţilor (...). De asemenea, normalitatea unei protecţii financiare sustenabile, atât individuale cât şi a familiei. Cunoaştem cu toţii presiunile enorme la care sunt supuse bugetele personale, ale prietenilor, rudelor, bugetul statului, în această perioadă în care avem pandemie, război şi o inflaţie nemaivăzută de mulţi ani. Este momentul să conştientizăm că orice cheltuială făcută pe un produs financiar, fie investiţional sau de asigurare, este incomparabil mai mică decât cheltuielile pe care am fi obligaţi să le facem în momentul unui eveniment neprevăzut, nefericit".

FIA Nova Protect Fond este destinat profesioniştilor încadraţi în grupa de risc unu, iar suma minimă prin care o persoană aflată în categoria vizată poate deveni investitor şi asigurat este de 50 de lei. Chiar dacă nivelul investiţiei poate fi diferit de la o persoană la alta şi de la o lună la alta, suma alocată componentei de asigurare este constantă: 25 de lei. Practic, fondul are două componente. Componenta investiţională include plasamente în instrumente financiare care în mod individual sunt accesibile investitorilor cu venituri medii. Componenta de asigurare, prin intermediul căreia investitorii devin şi beneficiari ai unei poliţe de asigurare de viaţă de grup, care acoperă decesul din accident sau boală, spitalizarea, intervenţiile chirurgicale, invaliditatea totală permanentă, fracturile precum şi arsurile produse ca urmare a unui accident.

Dana Jeaninne Lazăr, Preşedintele şi Directorul General al Nova Vision Investments AFIA, a spus: "Componenta de investiţii este bazată pe o politică diversificată, cu risc mediu. Vom investi în acţiuni, obligaţiuni, titluri de stat şi alte instrumente de acest gen din pieţele din România, din ţările membre G7 şi din spaţiul european, în general. Pentru ca cineva să aibă calitatea de asigurat este obligatoriu să fie investitor. Este o decizie individuală, a fiecăruia în parte - nu avem niciun acord cu nicio instituţie. Dorim ca oamenii să înţeleagă că pot să pună nişte bani deoparte prin componenta de acumulare şi, în acelaşi timp, să devină asiguraţi".

Domnia sa a adăugat: "Scopul acestui produs a fost să aducem în piaţa de capital şi în piaţa asigurărilor categorii de oameni care, în mod individual, nu au cum să ajungă aici. Vrem să aducem oameni care nu cred că vor ajunge la o casă de brokeraj pentru a face plasamente şi nici nu îşi pot face o asigurare pentru că sunt într-o anumită categorie de risc".

Analiza de piaţă realizată de Nova Vision Investments AFIA indică un număr total de aproximativ 245.000 de potenţiali investitori, cât însumează categoriile profesionale cărora li se adresează Fondul, iar planul de business elaborat de administratorul de fond mizează pe un număr între 3.000 şi 10.000 de investitori la lansarea FIA Nova Protect Fond, cu o creştere treptată până la 42.000 de investitori, la finalul anului 2022. Ţinta fixată pentru 31 decembrie 2023 este de 60.000 de investitori FIA Nova Protect Fond, conform comunicatului de presă.

Procedura prin care profesioniştii devin investitori şi asiguraţi este complet digitalizată. Subscrierile se fac doar în intervalul 16 - 30 al fiecărei luni, iar răscumpărările în perioada 16-31 august.

Asigurătorul FIA Nova Protect Fond este Allianz-Ţiriac Asigurări, depozitarul şi custodele FIA Nova Protect Fond este BRD-Groupe Societe Generale, iar Brokerul de asigurare este compania Insurer Broker de Asigurare şi Reasigurare împreună cu RMN 360.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb