Aversa ar putea închide fabrica din cauza corupţiei în retrocedări

Adina Lateş
Companii / 2 decembrie 2015

Aversa Manufacturing ar putea închide fabrica începând cu 1 octombrie 2016, dacă decizia Curţii Supreme de săptămâna viitoare va fi împotriva acesteia, în procedura aflată pe rol, transmite un comunicat de presă remis redacţiei.

Aversa Manufacturing a devenit proprietarul fabricii centrifuge în septembrie 2013 şi a depus o plângere penală în această primăvară la procurorul şef, împotriva avocaţilor Liviu şi Lucia Cherecheş.

"Compania acuză utilizarea unor certificate de moştenitor false şi frauduloase în cererea de retrocedare a lui Ioan Voinescu, formulată împotriva Aversa şi având ca obiect un lot de 17.860 mp, inclusiv câteva clădiri ale fabricii, din suprafaţa totală a terenului de aproape 100.000 de mp.

De asemenea, Aversa a depus o informare la DNA cu privire la această cerere de retrocedare şi a luptat împotriva corupţiei deja de două ori", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, compania a investit în dezvoltarea afacerii cu pompe centrifuge şi acoperirea nevoilor clienţilor, inclusiv Cernavodă, începând în septembrie 2013 cu producţie zero şi 200 de muncitori, iar ulterior a crescut la 260 de muncitori şi are o producţie de 2 milioane de lei pe lună.

"Ar trebui să câştigăm în instanţă pe baza prescrierii, aici ne susţin şi trei opinii legale, printre care cea a Prof. Turcu şi cea a Prof. Stoica, însă, trebuie să recunosc, că orice este posibil în România. Dacă vom pierde, vom merge mai departe la instanţele Uniunii Europene, dar vom fi obligaţi să închidem fabrica şi să suspendăm 260 de locuri de muncă, ceea ce, evident, nu ne dorim. Noi credem în continuare în potenţialul uriaş al pieţei din România, dar corupţia face aproape imposibilă dezvoltarea investitorilor", a declarat Michael Topolinski, Preşedinte Aversa Manufacturing.

Anul trecut, Aversa Manufacturing a câştigat procesul final la Curtea de Apel, după ce licitaţia a fost contestată de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), iar verdictul a susţinut că a îndeplinit toate condiţiile licitaţiei menţionate în caietul de sarcini din septembrie 2013 pentru preluarea fabricii.

Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind utilizate în infrastructură, industria energetică, irigare şi industria petrolieră.

Compania de stat Aversa SA a fost în insolvenţă 7 ani şi a fost privatizată în septembrie 2013. În 24 de luni, în urma câştigării licitaţiei, Aversa Manufacturing a reuşit să reia producţia, să angajeze 260 de muncitori, să exporte şi să colaboreze cu o gamă largă de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb