Avicola Braşov ia un credit de un milion de euro pentru investiţii

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 24 aprilie 2013

Acţionarii companiei Avicola Braşov, specializată în producţia de carne de pasăre, au aprobat contractarea unui credit de un milion de euro de la Banca Italo Romena pentru o perioadă de cinci ani în vederea susţinerii investiţiilor pe care le derulează în cadrul fermelor 3, 4 şi 5 de pe Platforma Avicola Măgurele.

Creditul va fi gajat cu un imobil în suprafaţă de peste 30.000 de hectare din comuna braşoveană Hălchiu, precum şi cu cesiunea pioliţei de asigurare a aces­tuia, dar şi a utilajelor achiziţionate de la Big Dutchman GmbH Germania.

Omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul grupului de firme Transavia, declara la începutul anului că în 2013 va investi trei milioane de euro în modernizarea a trei ferme ale companiei Avicola Braşov, societate pe care, de asemenea, o controlează. "Deja prima fermă este ca şi finalizată, urmând ca celelalte două să fie modernizate în cursul acestui an", a precizat omul de afaceri.

Compania braşoveană Avicola Braşov a obţinut anul trecut fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru finanţarea proiectului "Modernizarea tehnologiilor de creştere a păsărilor" pentru fermele 3, 4 şi 5 de pe platforma Măgurele. Valoarea nerambursabilă a finanţării este de 1,724 milioane de euro, montajul utilajelor achiziţionate prin intermediul acestui program urmând să fie realizat în regie proprie.

Firma a fost preluată de omul de afaceri Ioan Popa în august 2007, în urma achiziţiei pachetului deţinut de asociaţia salariaţilor şi a participaţiei SIF Transilvania, cu o valoare cumulată de patru milioane de euro, printr-o tranzacţie estimată la patru milioane de euro. Acum Popa deţine peste 88% din titluri şi este interesat de delistarea societăţii de pe piaţa Rasdaq a BVB. Potrivit declaraţiilor sale, Popa a investit în Avicola Braşov peste 10 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb