Avionul rus de tip Il-20, doborât de apărarea siriană antiaeriană

T.T.
Internaţional / 18 septembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare : Avionul de recunoaştere rus dispărut de pe radare ieri seara deasupra Mării Mediterane, în timpul unui atac israelian cu rachete în Siria, a fost doborât de apărarea antiaeriană siriană, a anunţat astăzi armata rusă, care consideră vinovat Israelul, prin atacurile sale "ostile" vizând Siria şi ameninţându-l că-i va replica, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al armatei ruse, Igor Konaşenkov, a acuzat totodată Israelul că este vinovat de acest incident prin faptul că a efectuat o operaţiune militară la Latakia, fieful preşedintelui Bashar al-Assad, fără să avertizeze Rusia, informează News.ro.

"Noi considerăm ostile aceste provocări ale Israelului" şi "ne rezervăm dreptul de a răspunde în mod adecvat", a avertizat el.

Potrivit lui Igor Konaşenkov, comandamentul israelian "nu a avertizat" cu privire la această operaţiune, pe care a anunţat-o Moscovei cu mai puţin de un minut înainte de atac, ceea ce "nu a permis aducerea avionului Il-20 către o zonă sigură".

De asemenea, el a acuzat piloţii avioanelor israeliene de tip F-16 că au pus în mod deliberat în pericol avionul de recunoaştere rus, camuflându-se în semnalul radar al avionului rus şi plasându-l astfel "în bătaia apărării antiaeriene siriene".

"Avioanele israeliene au creat în mod deliberat o situaţie periculoasă pentru nave de suprafaţă şi avioane care se aflau în regiune. Bombardamentul a avut loc în apropiere de locul în care se afla fregata franceză Auvergne şi în imediata apropiere a Il-20", a continuat acesta.

---------

Avionul de recunoaştere rus dispărut de pe radare ieri seara deasupra Mării Mediterane, în timpul unui atac israelian cu rachete în Siria, a fost doborât de apărarea antiaeriană siriană, a anunţat astăzi armata rusă, relatează AFP.

Avionul de tip Iliuşin-20 (Il-20) "a fost doborât de un sistem de rachete de tip S-200" aparţinând armatei siriene, iar cei 15 membri ai echipajului care se aflau la bordul aeronavei au fost ucişi, a anunţat Ministerul rus al Apărării citat de agenţiile ruse de ştiri, relatează News.ro.

Pe de altă parte, tirurile de rachete care au vizat ieri seara depozite de muniţie la Latakia, în Siria, pe ţărmul Mării Mediterane, s-au soldat cu doi morţi, a anunţat astăzi Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

SOHR nu a fost în măsură să precizeze dacă morţii sunt militari sau combatanţi din cadrul miliţiilor care luptă alături de regimul lui Bashar al-Assad.

"Două cadavre au fost găsite", a precizat directorul SOHR Rami Abdel Rahman. "Au fost rănite cel puţin opt persoane, inclusiv şapte militari sirieni", a precizat el.

La scurt timp după acest atac, Rusia, care a intrat în războiul civil sirian alături de regim, a anunţat că unul dintre avioanele sale, cu 14 militari la bord, a dispărut de pe ecranele radarelor în sector şi a atribuit tirurile de la Latakia Israelului.

Atacurile au vizat "depozite de muniţie" ale Institutului Industriilor Tehnice, la periferia oraşului Latakia, bastionul lui a-Assad, potrivit SOHR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb