Aviz favorabil pentru urmărirea penală a Elenei Udrea

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 23 octombrie 2015

Aviz favorabil pentru urmărirea penală a Elenei Udrea

Parlamentarii au respins, însă, cererile de reţinere şi de arestare preventivă ale DNA

----------

Actualizare 14:37 Cererea privind arestarea preventivă a Elenei Udrea nu a întrunit voturile necesare pentru adoptare

Cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată, iar plenul va decide în privinţa acestei solicitări, a anunţat astăzi vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica, conform surselor din presă.

"Rezultatul votului pentru cea de-a treia cerere cu privire la încuviinţarea arestării este: 11 au votat «pentru», şapte au votat «împotrivă», trei abţineri şi un vot nul, prin urmare se va face un raport că nu s-a întrunit majoritatea cerută de regulament pentru încuviinţare. Mai am de făcut o precizare că o să apară în spaţiul public anumite persoane care o să spună că Parlamentul României este o talpă împotriva Justiţiei: nu este o frână împotriva Justiţiei, ca drept dovadă s-a votat începerea urmăririi penale", a spus Nica, la finalul şedinţei Comisiei juridice.

Acesta a adăugat că parlamentarii din comisie nu se substituie instanţelor de judecată. "Noi suntem o comisie a Parlamentului României, iar votul final pentru încuviinţare se va da în plen. Noi avem numai un vot consultativ în momentul respectiv", a precizat Nica.

Potrivit acestuia, unii dintre membrii comisiei care au lipsit de la şedinţă şi-au trimis înlocuitori, iar alţii nu, pentru că "unii dintre deputaţi nu mai vor să suplinească datorită cererii".

(S.A.)

-------------

Actualizare 13:39 Cererea de reţinere a Elenei Udrea nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare

Cererea DNA de încuviinţare a reţinerii deputatului Elena Udrea nu a întrunit în Comisia juridică numărul de voturi pentru aprobare, a anunţat vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica, care a precizat că au fost înregistrate 11 voturi "pentru", faţă de 12 necesare pentru aviz, potrivit surselor din presă.

Astfel, au fost înregistrate 11 voturi "pentru", opt "împotrivă", 2 abţineri şi un vot anulat, la şedinţa comisiei fiind prezenţi 22 de deputaţi.

Nica a spus că membrii comisiei urmează să precizeze în raport rezultatul votului şi faptul că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea cererii de încuviinţare a reţinerii Elenei Udrea, iar plenul Camerei va decide.

Membrii Comisiei juridice urmează să ia o decizie şi în privinţa cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului Elena Udrea.

(A.C.)

----------------

Actualizare 13:10 Udrea: "Puşcăria nu este un subiect vesel"

Deputatul Elena Udrea a afirmat astăzi, după audierea la Comisia juridică, că puşcăria nu este un subiect vesel, dar, în cazul său, a ajuns în colecţia de toamnă-iarnă, adăugând că le-a cerut parlamentarilor să facă ce este bine pentru România în acest moment.

Udrea a fost întrebată dacă este pregătită moral şi fizic pentru o nouă încarcerare. "Dacă nu ar fi un subiect atât de trist, v-aş răspunde cu o glumă, dar puşcăria nu este un subiect vesel, deşi la mine este deja puşcăria în colecţia de toamnă-iarnă, pentru că a fost primăvară-vară, la fiecare sezon încă o cerere de arestare. Niciodată nu eşti pregătit pentru aşa ceva", a spus ea.

Elena Udrea a menţionat că le-a cerut deputaţilor din Comisia juridică să facă ceea ce cred că este bine pentru România.

"Să facă ce cred dânşii că este bine pentru România în momentul acesta. Suntem în Parlamentul României, iar Parlamentul este forul legislativ, este puterea legislativă în această ţară. Câtă vreme există democraţie, puterea este la Parlament, el este format din oameni mai buni, mai puţin buni, ca toată societatea, aleşi care au voturi în spate şi le-am spus să facă aşa cum consideră ei că trebuie să arate România de acum încolo", a declarat Udrea.

Deputatul a completat că are foarte multe lucruri de spus în faţa procurorilor. "Procurorii nici măcar nu m-au chemat să mă întrebe. Am atât de multe lucruri să le spun când mă vor chema să mă întrebe, încât sper să aibă interesul şi dorinţa să asculte ce am eu de spus", a subliniat Udrea.

------

Actualizare 12:55

Deputaţii din Comisia juridică au votat pentru cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale, cu 19 voturi favorabile, două voturi "împotrivă" şi unul anulat, a declarat Ciprian Nica, vicepreşedinte la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor.

Comisia urmează să îşi continue acum şedinţa pentru avizul de reţinere şi arestare a Elenei Udrea.

(A.L.)

------

Elena Udrea: "Denunţuri nu fac, dar nici nu o să mint"

Elena Udrea se află în Parlament, la Comisia Juridică, unde va continua să studieze dosarul pentru care procurorii DNA cer începerea urmării penale, reţinerea şi arestarea sa.

În acest nou dosar Elelna Udrea este acuzată că ar fi cerut 5000.000 de dolari mită şi că ar fi trecut o vilă personală din Eforie în patrimoniu privat.

La intrarea în parlament Elena Udrea a declarat că nu va face denunţuri, dar nici nu va minţi.

Fostul ministru a precizat că această nouă cerere de arestare preventivă a sa "nu face sens", deoarece ea nu este considerată un "pericol social" atâta timp cât se află sub control judiciar, iar faptele de care este acuzată s-au petrecut în urmă cu câţiva ani.

Acesta a precizat: "Nu are legătură cu demersul anticorupţie, ce mi se întâmplă mie. Instituţiile statului execută ce vrea noua putere".

Elena Udrea a întrebat retoric dacă mai există vreo ţară "normală la cap" în care să arestezi preventiv de atâtea ori o singură persoană, în condiţiile în care faptele de care este acuzată sunt din 2012-2013.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce intrebari isi mai pune si scroafa asta! Cum este posibil ca un asemenea porc sa mai scoata nasul in lume? Este incredibil!

    1. Cum este posibil sa nu fie votata retinerea? De ce n-a fost votata? Cine n-a votat-o?

    Sa vedem puscaria din colectia continua pe mai multe anotimpuri. Atunci ce freza mai adopta Nutzi ? O sa ia hainele de la Bica si freza ei continua, la bordura !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb