AVOCAŢII LUI RADU MAZĂRE: "DNA nu a demonstrat decât că Radu Mazăre şi-a făcut corect datoria de primar"

A.C.
Anticorupţie / 18 aprilie 2014

Update 19:20 Radu Mazăre va fi cercetat în libertate

Primarul Constanţei, Radu Mazăre va fi cercetat, în continuare, în libertate, a decis definitiv, astăzi, instanţa supremă, care a respins recursul DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul edilului Constanţei.

-------

Avocaţii lui Radu Mazăre au arătat astăzi, după judecarea contestaţiei DNA împotriva deciziei de eliberare a clientului lor, că anchetatorii dovedesc, prin probele aduse în faţa instanţei, că edilul nu şi-a făcut decât datoria, potrivit normelor şi legilor în vigoare, potrivit surselor din presă.

Avocatul Ion Cazacu a arătat că "parchetul nu a venit cu nimic nou, ci cu o reinterpretarea a probelor din prima fază".

Cazacu a subliniat, în acelaşi context, că DNA nici nu putea să depună probe noi, datorită prevederilor legale în vigoare, şi că soluţia primei instanţe, prin care s-a decis cercetarea în libertate a lui Mazăre, a fost una corectă.

"Este o constatare pe care o face DNA. Pas cu pas, DNA a arătat că s-au respectat etapele şi legalitatea achiziţiei publice", a arătat Ion Cazacu.

Celălalt avocat a lui Radu Mazăre, Cătălin Dancu, a arătat că procurorul DNA a ridicat chestiuni clasificate în timpul şedinţei de judecată, în vreme ce apărarea nu a făcut decât să lămurească completul că prima instanţă a motivat şi analizat corect, "respectiv că nu există probe".

La rândul său, primarul Constanţei, Radu Mazăre a arătat, la ieşirea din sala de judecată, că momentan nu va pleca la Constanţa, ci va rămâne o perioadă în Bucureşti, pentru a afla soluţia judecătorilor.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare referitor la contestaţia procurorilor anticorupţie faţă de hotărârea prin care un magistrat al aceleiaşi instanţe a dispus cercetarea edilului în stare de libertate, în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă".

Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi în 8 aprilie, după audieri la DNA. Aceştia au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei în 9 aprilie, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca ne facem toti datoria asa ca Mazare , sigur ajungem o tara de supermafioti . Adica , sa fie azi Vinerea orbului in loc de Vinerea mare ? .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb