AVOCATUL LUI IPS TEODOSIE: "Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam"

J.P.
Miscellanea / 30 noiembrie 2020

"Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam"

Ceremoniile religioase de la Peştere Sfântului Andrei din localitatea constănţeană Ion Corvin au loc cu restricţii pentru credincioşii care nu îşi au domiciliul în localitate, existând filtre ale Poliţiei care îi opresc pe şoferi. La slujbă a venit şi Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui IPS Teodosie, care a susţinut din nou că dreptul de a participa la sărbătoare nu poate fi îngrădit, iar dacă nu ar fi fost lăsată să treacă, ar fi luat-o pe câmp şi tot ar fi mers. Reamintim că IPS Teodosie a încercat inclusiv în instanţă să anuleze decizia autorităţilor de restricţionare a pelerinajului. Întrebat la o televiziune locală dacă nu cumva pierderea unei vieţi omeneşti în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preţ prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc, IPS Teodosie a răspuns: "Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu", relatează Hotnews.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti sunt mobilizaţi luni în zona mănăstirii "Peştera Sf. Apostol Andrei" din comuna Ion Corvin, având voie să participe la ceremoniile religioase doar localnicii. De la ora 8.45, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, alături de mai mulţi preoţi, oficiază Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Peştera Sfântului Apostol Andrei".

Acolo a ajuns şi Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui IPS Teodosie, care a susţinut că, dacă nu ar fi fost lăsată să treacă, ar fi luat-o pe câmp.

"E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei", a spus avocata, potrivit unei ]nregistr[ri publicate de Adevărul.

La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: "Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (...) E totul o mascaradă".

Reamintim că Arhiepiscopia Tomisului a cerut la Tribunalul Constanţa anularea unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinaje să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde se desfăşoară. Solicitarea a fost respinsă de instanţă. Joi, Teodosie a trimis o circulară prin care îi chema pe toţi preoţii din Eparhia Tomisului, personalul clerical şi monahal, să meargă la Peştera Sf Andrei ca "să săvârşească în sobor Sfânta Liturghie".

IPS Teodosie i-a scris premierului că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: "Ce veţi face? Ne veţi bate, amenda, aresta şi executa?". Teodosie a amintit şi de revoluţia din 1989: "Nu subestimaţi dorinţa oamenilor de a striga în stradă".

Oprit, duminică dimineaţa, de filtrul de poliţie de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peştera Sfântului Andrei, IPS Teodosie spunea că îi aşteaptă pe români "cu inimă bună" la ceremonii. Mai mult, el a invitat şi autorităţile statului, de la preşedinte, premier, până la autorităţi locale, să ia parte la sărbătoare. Prefectul Constanţei l-a refuzat pe IPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin şi dacă ar participa ar încălca regulile în privinţa carantinei instituite în Constanţa.

IPS Teodosie a declarat într-o emisiune la Constanţa TV că unii credincioşi se vor infecta cu coronavirus la pelerinaj şi vor muri, ei "pleacă la Dumnezeu".

Întrebat de moderator dacă nu cumva pierderea unei singure vieţi omeneşti în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preţ prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc, IPS Teodosie a răspuns:

"Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forţa, îi invităm.

Este cuvântul Mântuitorului. Cine voieşte, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.

Datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creştinat este pentru absolut toţi. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toţi la locul acesta sfânt. De aceea, voi face invitaţie publică, inclusiv preşedintelui României, premierului, miniştrilor, dar şi parlamentarilor. Cine crede, să vină".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Omul sfințește locul , nu locul sfințește omul.

    In 1989 din cauza instigatorilor și diversionistilor au murit oameni "care s-au împușcat între ei " că cineva striga să vină cu arme să-i apere iar când au sosit i-au ciuruit ca fiind "teroriști " ..nu mai vrem instigatori si diversionisti -criminali perfecți ce se folosesc de crima perfectă : covid-19 

    N-ar vrea presfintia sa s-o taie mai repede spre dumnezeu daca tot crede ca-l asteapta raiul? ipocriti

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb