Cartea domnului avocat Gherghe Piperea, intitulată "Parakletos", a fost lansată, ieri, în cadrul Târgului Gaudeamus.
Planul cărţii este descifrat de autor în câteva cuvinte: "Ceea ce vreau să văd sunt oamenii inspiraţi de ceilalţi. Nu de reclame, nu de PR, nu de viespi. De ceilalţi oameni. Suntem capabili de lucruri uimitoare. Împreună putem schimba cursul istoriei planificate de overlorzi. Acesta este «planul» acestei cărţi, acesta este argumentul".
"Parakletos" este un concept teologic vechi, acum aproape uitat, prezent atât în religia ebraică şi în cea creştină, cât şi în cea musulmană, ataşat unui element comun tuturor oamenilor, care ne leagă, făcându-ne să nu fim atât de diferiţi, dar care are şi menirea de a ne elibera. Deşi se originează în religie şi în teologie, parakletos nu este un concept pe de-a-ntregul religios, ci o idee care denumeşte un atribut tipic uman care se regăseşte peste tot în viaţa de zi cu zi a omului actual.
MAKE, Preşedintele Grupului de Presă "BURSA", care a lansat, miercuri, cartea "Soluţia crizei/ Terminus a quo", a spus: "Faţă de mine, care am prezentat sumar trăsăturile normalizării dorite, prin «Parakletos», domnul Gheorghe Piperea adaugă consistent o imagine a omului în lumea dezirabilă, imaginea bunătăţii care ar fi minunat să ne unească.
Domnul Piperea ne spune că «parakletos» este noţiunea antică pentru «binefacere şi compasiune», dar şi de "persoană care ţi se oferă drept aliat, într-o luptă pe care nu o poţi câştiga singur".
Ca aliat al cărţii mele, cartea «Parakletos» chiar este un «parakletos» pentru mine, într-o luptă pentru o lume mai bună, pe care nu o poate nici unul câştiga separat, ci cu tot cu dumneavoastră, împreună".
Domnul Piperea mai spune că termenul de "parakletos" îi este caracteristic şi aceluia care "îţi ia apărarea, când nimeni altcineva nu îţi mai este alături", a mai spus MAKE, adăugând că acest înţeles este definitoriu pentru avocat: "Când cineva este compromis în ochii celor din jur, când toată lumea îl acuză pentru infamie sau crimă, acela nu mai găseşte decât pe avocat drept sprijin în lumea oamenilor.
Iar avocatul se bate ca el să primească judecata dreaptă.
Domnul Gherghe Piperea este un avocat faimos.
Eu cred că «Parakletos» este o carte autobiografică din punctul de vedere al spiritualităţii care îl animă.
«Parakletos» ne dezvăluie că avocatul Piperea nu face avocatură cum strungarul îşi strunjeşte norma de piese, ca să plece acasă, ci antrenându-i credinţa, transformă «avocaţia» în «vocaţie»".
Doctor în drept, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, autor al mai multor cărţi de specialitate în domeniul dreptului, inclusiv manuale universitare şi tratate de drept, Gheorghe Piperea este şi un constant publicist, comentator critic şi creator de main-stream şi de modele de practică legală şi jurisprudenţială, inovaţiile şi soluţiile gândite şi aplicate împreună cu echipa sa fiind un motor al dezvoltării dreptului afacerilor în România ultimilor zece ani.
Gheorghe Piperea a pus bazele Asociaţiei Parakletos, o asociaţie pentru protecţia consumatorilor care şi-a propus să devină un centru naţional de consiliere, un laborator de procese colective ale consumatorilor, dar şi o sursă de reglementări şi practici oneste, recomandate profesioniştilor care ar putea avea tentaţia de a abuza de puterea lor economică.