Avocatul Poporului solicită autorităţilor să liniştească populaţia cu privire la izolarea persoanelor de peste 65 de ani

M.A.
Miscellanea / 21 aprilie 2020

Avocatul Poporului solicită autorităţilor să liniştească populaţia cu privire la izolarea persoanelor de peste 65 de ani

Avocatul Poporului solicită autorităţilor să liniştească populaţia şi să dea asigurări că măsuri precum cele vehiculate în spaţiul public referitoare la izolarea pentru mai mult timp la domiciliul a persoanelor de peste 65 de ani sau chiar la separarea acestora de familii nu vor fi adoptate în România.

În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor şi din locuinţele lor. (...) Avocatul Poporului solicită Preşedintelui României, Premierului şi Grupului de Comunicare Strategică să liniştească populaţia şi să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opţiune în România", afirmă instituţia într-un comunicat.

Avocatul Poporului precizează că această solicitare a este adresată având în vedere rolul său de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor, precum şi seriozitatea temerii create de răspândirea în spaţiul public a posibilităţii de aplicare a unei măsuri care aminteşte mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populaţii vulnerabile,

Un alt argument este acela că Decretul privind instituirea stării de urgenţă şi cel de prelungire a acesteia interzic propagarea unor informaţii false şi obligă autorităţile la acţiune pentru a informa corect, transmite News.ro.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Mai concret, Renate Weber af fi trebuit sa spuna ca:

    Restrangerea temporara a undor drepturi si libertati fundamentale (pe durata situatiei de urgenta) n-ar trebui sa conduca la incalcarea, cu caracter permanent, a drepturilor omului, asa cum se pare ca se prefigureaza.  

    Nu exista niciun motiv rational pentru care ai putea sa obligi, intr-un stat presupus liber si democratic, un om peste 40 de ani, care nu prezinta indicii de boala, sa stea in izolare la domiciliu, ca "asa a hotarat partidul" 

    Sa nu cumva sa fie vorba de o lovitura de stat la adresa democratiei  

    Care batran va lasa casa lui de bunavoie sa mearga sa moara in "centrele speciale"

    Au vazut destul batranii acestei tari cum se traieste in centrele de batrani, cati s-au infectat si cati batrani au murit in spitale, singuri, uneori in conditii inumane, fara lumina si fara rude la capatai. Nu o sa mearga nimeni.  

    Si care copil isi va lasa parintii sa fie aruncati singuri si neajutorati in bratele mortii.  

    Politie, jandarmi, armata, dube, ghetouri, garduri de sarma ghimpata, reflectoare, caini, crematorii, asta ne mai trebuie.  

    Sa-si lase Johanis mustata ingusta, sa se pieptene pe stanga. Sa-si puna cata la propaganda ca are ochelari.

    Oare vom traii cosmarul de a vedea cum sunt ucisi parintii nostrii?  

    1. Pai nu era vorba sa le ceara acordul ci sa se duca sa-i salte cu arma la cur.. si sa-i bage fortat asa cum i-au bagat nazistii pe evrei in vagoane sa-i duca intr-un loc indepartat de casele lor. Despre asta e vorba. Trebuie sa fii chior ca sa nu vezi.

    o tara condusa de nemernici care au pus in toate institutiile publice conducatori de tot risul ,asa cum ii toata Romania, raiul infractorilor, a ecscrocilor si a vinzatorilor de tara aparati de milioane de militieni,jandarmi,servicii,ma gistrati si procorori.

    1. Cu ocazia asta lumea isi cam da seama pe propria piele ca nu e nicio propaganda a Rusiei, lucurile chiar se intampla... S-a creat un stat militarizat care pune in opera un plan al elitelor.. asta e si nimic mai mult.

    Stimați "batrani" in primul rand trebuie sa o felicităm pe doamna Weber pentru ca a folosit expresia " persoanele in varsta" si nu bătrâni.

    Stati linistiti; nimeni si in nicio situatie nu va va putea desprinde de ambientul familial. 

    Continuării sa va bucurați de înflorirea pomilor si florilor din grădina si daca aveti tăria radeti-le in nas si scuzati-le prostia.

    Timpul rezolvă toate (prostiile). 

    Cere palme avocatul pentru toate drepturile legitime incalcate ale poporului.

    Diese Frau ist die Anwältin des Teufels

    Heil Heil Heil !!!! 

    Avocatul,, poporului" = ZERO

    ar bea apa in loc de spirt,ar trebui sa sesizeze Justitia si astia sa-l oblige pe Cercel sa dezminta prostiile alea.Ce treaba au autoritatile cu tampeniile alea psd-iste?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb