AVR şi ISCTR vor efectua controale comune în trafic a mijloacelor de transport rutier de mărfuri

T.B.
Miscellanea / 26 ianuarie

AVR şi ISCTR vor efectua controale comune în trafic a mijloacelor de transport rutier de mărfuri

Preşedintele Autorităţii Vamale Române, Marcel Simion Mutescu, şi inspectorul de stat şef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Tudor Claudiu Nişulescu, au semnat joi, 25 ianuarie 2024, un protocol de colaborare care crează cadrul de cooperare în vederea efectuării de misiuni comune de verificare în trafic, prin cântărire, a mijloacelor de transport rutier de mărfuri, se arată într-o postare pe pagina oficială a Autorităţii Vamale Române.

Potrivit sursei menţionate, "Protocolul de colaborare semnat astăzi reprezintă un pas important în prevenirea fraudei vamale şi a evaziunii fiscale, necesitatea lui apărând şi în contextul obligativităţii utilizării sistemului naţional RO e-Transport. Lucrătorii echipelor mobile din cadrul autorităţii vamale au acum cadrul necesar pentru organizarea de acţiuni comune cu repezentanţii ISCTR pentru verficare greutăţii mijloacelor de transport rutier de mărfuri şi pentru a se asigura că greutatea din declaraţia vamală corespunde cu cea constatată pe teren. În caz contrar, se vor aplica măsurile legale în vigoare pentru declararea eronată, inclusiv calcularea taxele datorate bugetului consolidat al statului.", a declarat preşedintele AVR, Marcel Simion Mutescu.

Protocolul prevede că, în cadrul misiunilor comune de verificare în trafic, mijloacele de transport rutier de mărfuri vor fi oprite în locuri amenajate, unde inspectorii de trafic rutier din cadrul ISCTR au instalate cântare electronice, transmite sursa menţionată. În situaţia în care, ca urmare a cântăririi, se constata diferenţe, privind greutatea declarată şi cea constatată, reprezentanţii ISCTR vor pune la dispoziţia lucrătorilor vamali, informaţii privind greutatea brută şi netă a vehiculului, precum şi greutatea pe osii, dar şi bonurile de cântar în scopul instrumentării şi fundamentării investigaţiilor cu privire la săvârşirea unor fapte care contravin legislaţiei în vigoare în domeniul vamal sau fiscal de către reprezentanţi A.V.R, precizează sursa citată.

Conform sursei precizate, "Mijloacele de transport rutier supraîncărcate reprezintă un real pericol pe drumurile publice pentru cetăţeni. Avem încrederea că încheierea acestui protocol de colaborare cu autoritatea vamală va reduce semnificativ acest risc, iar inspectorii de trafic rutier împreună cu cei din cadrul AVR vor realiza controale operative care vor contribui semnificativ la creşterea siguranţei rutiere.", a spus inspectorul de stat şef al ISCTR, Tudor Claudiu Nişulescu.

Autoritatea Vamală va asigura coordonarea direcţiilor regionale vamale cu inspectoratele teritoriale ale ISCTR în vederea organizării de misiuni comune de verificare în trafic a mijloacelor de transport rutier de mărfuri, conform reglementărilor naţionale şi europene în vigoare, informează AVR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb