Băile Govora oferă tratamente pentru astm şi insuficienţele respiratorii

F.D.
Miscellanea / 29 septembrie 2023

Băile Govora oferă tratamente pentru astm şi insuficienţele respiratorii

Apele minerale cu sulf şi iod de la Băile Govora se folosesc de peste 100 de ani în afecţiunile respiratorii, în bolile pielii şi ale reumatismului, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"La Băile Govora se tratează în special bolile pulmonare, afecţiuni respiratorii precum astmul bronşic, bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), fibrozele pulmonare, bronşiectaziile, afecţiunile ORL, rinite, rinitosinuzite, faringoamigdalite, dar şi afecţiuni reumatismale degenerative, sechele posttraumatice şi afecţiuni neurologice.", aflăm de la dr. Elena Dragomir, medic balneolog Hotel Palace Băile Govora.

La Băile Govora sunt tratate virozele sezoniere şi se remarcă un rezultat bun în cazul alergiilor, în urma tratamentului făcut în staţiune. Atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor care răcesc des, după o cură la Băile Govora se răresc episoadele de răceală.

Terapia cu apele minerale de la Băile Govora oferă rezultate uimitoare: "Pacienţii care se adresează serviciilor noastre sunt de diferite vârste: începând de la copii de câteva luni, până la seniori cu vârste înaintate, iar tratamentul pe care aceştia îl fac la noi, îi ajută în reducerea numărului de crize acute, mai ales în cazul copiilor cu astm bronşic şi nu numai. Este redusă, de asemenea, medicaţia administrată pentru aceste crize şi, implicit, tratamentul administrat contribuie la creşterea imunităţii şi a calităţii vieţii pacienţilor.", adaugă balneologul.

Cine poate beneficia de tratament şi în ce constau curele de la Govora?

De tratamentul oferit la Băile Govora pot beneficia atât copiii, cât şi adulţii. De altfel, tratamentul balnear acţionează diferit asupra pacientului, în funcţie de vârsta, stadiul bolii şi nivelul de cooperare al fiecărei persoane. S-a constatat că cele mai bune rezultate sunt în cazul copiilor, deoarece nivelul de ameliorare, chiar de vindecare este de aproximativ de 80%-90%.

"Noi, prin apele pe care le avem în staţiune oferim tratament de inhaloterapie sub formă de ultrasonoaerosoli. Aparatele pe care le folosim pentru aerosoli sunt pe bază de ultrasunete care transformă apa minerală în particule de aerosoli. Aceste particule sunt de mici dimensiuni, sub 5 microni şi ajung până în profunzimea căilor respiratorii. Pacienţii mai pot beneficia de inhalaţii şi pulverizaţii.", punctează specialistul.

De fapt, beneficiul unui sejur la Băile Govora constă de fapt în ruperea lanţului monoton al rutinei zilnice. În zona parcului şi a izvoarelor, aerul este puternic ionizat şi cu încărcătură bogată în ioni negativi cu efect bronhodilatator şi relaxant psihic, motiv pentru care se recomandă cura de teren în schema terapeutică.

Totodată, trebuie să ştii că întreg procesul unei cure balneare este recomandat şi atent supravegheat de medici primari balneologi, asistenţi medicali de specialitate, fiziokinetoterapeuţi şi maseori.

Efectele tratamentului cu apele minerale de la Băile Govora se văd imediat, astfel că, mulţi pacienţi îşi prelungesc cura şi rămân sub tratament specializat mai multe zile. Conform balneologului, în primul rând, se observă efectele aerosolului şi ale inhalaţiilor, dar şi cele ale kinetoterapiei cu specific respirator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb