Banca Centrală Europeană, acţionată în instanţă de Bloomberg

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 decembrie 2010

Potrivit Bloomberg, dacă Grecia nu a acţionat într-un mod transparent, atunci acest lucru trebuie dezvăluit, fiind de interes public.

Potrivit Bloomberg, dacă Grecia nu a acţionat într-un mod transparent, atunci acest lucru trebuie dezvăluit, fiind de interes public.

Compania-mamă a agenţiei de ştiri Bloomberg News, "Bloomberg Finance" LP, a acţionat în judecată Banca Centrală Europeană (BCE), solicitând instanţei să oblige această instituţie să publice documentele care arată modalitatea prin care Grecia s-a folosit de produse derivate ca să-şi ascundă deficitul fiscal.

Acţiunea a fost depusă la Curtea Generală a Uniunii Europene din Luxemburg, iar Bloomberg vrea să fie anulată o decizie a BCE privind nepublicarea a două documente interne întocmite anul acesta pentru board-ul băncii. Documentele arată modul în care Grecia a folosit operaţiunile swap ca să-şi ascundă împrumuturile, susţine Bloomberg News.

Oficialii BCE au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la acest proces.

Potrivit "Bloomberg Finance", documentele trebuie făcute publice pentru împiedicarea guvernelor să mai acţioneze în felul mai sus amintit, dar şi pentru a arăta cum au acţionat autorităţile UE în privinţa informaţiilor de care au beneficiat.

La solicitarea agenţiei de ştiri privind publicarea documentelor, în luna octombrie, preşedintele BCE, Jean - Claude Trichet, afirma că informaţiile cuprinse în acestea ar submina încrederea publicului şi ar amplifica vulnerabilitatea şi instabilitatea pieţelor.

Conform Bloomberg, statele membre UE trebuie să fie deschise şi transparente în privinţa nivelului datoriei lor. Luna trecută, biroul de statistică al UE - Eurostat a informat că, în cazul Greciei, contractele de swap au adăugat o sumă de 5,3 miliarde euro la totalul datoriilor ţării, însă nu a oferit detalii. Revizuirile repetate ale datelor statistice privind situaţia Greciei, începând de anul trecut, au determinat creşterea costurilor împrumuturilor, ducând ţara pe marginea falimentului şi generând o criză a datoriilor în zona euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb