Banca indiană cu cea mai bună evoluţie la bursă pariază pe o fuziune

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iulie 2019

Romesh Sobti, CEO IndusInd Bank

Romesh Sobti, CEO IndusInd Bank

IndusInd Bank preia Bharat Financial Inclusion

Rentabilitatea activelor IndusInd a crescut la 2,1% în iunie 2019, de la 1,9% în aceeaşi perioadă din 2018

IndusInd Bank Ltd., creditorul cu cea mai bună evoluţie pe piaţa bursieră din India, în ultimul deceniu, se bazează pe achiziţia unei companii de microfinanţare în demersul său de a-şi îmbunătăţi profitabilitatea, anunţă economictimes.indiatimes.com

"Preluarea Bharat Financial Inclusion Ltd. de către IndusInd va stimula profitabilitatea noastră şi marjele de creditare", potrivit directorului executiv al băncii indiene, Romesh Sobti, care adaugă: "Achiziţia celui mai mare microfinanţator din ţară ne asigură prezenţa în mai mult de 115.000 de sate indiene".

Acţiunile IndusInd au crescut cu 1.500% de la momentul la care Sobti a devenit CEO al băncii, în 2008, dar creditorul şi-a pierdut din "strălucire" după ce mai mulţi analişti, inclusiv cei ai băncilor elveţiene Credit Suisse AG şi UBS Group AG, au evidenţiat expunerea băncii la sectorul bancar din umbră din India, care se confruntă cu probleme. Totuşi, rezervele de capital avute la dispoziţie şi nivelul redus al creditelor neperformante au ajutat banca indiană să evite soarta pe care a avut-o rivala Yes Bank Ltd., care a acordat împrumuturi societăţilor nebancare, iar capitalizarea sa de piaţă s-a înjumătăţit.

"Expunerile IndusInd sunt mult mai mici decât cele prognozate şi sunt susţinute de o garanţie adecvată", a subliniat Romesh Sobti, menţionând: "Nu ne aşteptăm la o creştere a creditelor neperformante şi în prezent ne concentrăm pe utilizarea segmentului rural pe care l-am obţinut prin preluarea Bharat Financial" .

IndusInd a fost mai selectivă în activitatea de creditare către sectorul nebancar. Rata netă a creditelor sale neperformante este de circa 1,2% din total, faţă de 2,9% în cazul Yes Bank. Rentabilitatea activelor IndusInd a crescut la 2,1% în iunie 2019, de la 1,9% în aceeaşi perioadă din 2018, conform sursei citate.

Însă, Morgan Stanley atrage atenţia că mai există un risc pentru bancă: pensionarea lui Romesh Sobti, în martie 2020. CEO-ul care a trebuit să părăsească divizia locală a ABN Amro Bank NV pentru IndusInd în februarie 2008, a redresat instituţia financiară indiană, ceea ce a dus la creşterea puternică a acţiunilor aces­teia. Banca este cel mai bun performer din indicele Bankex, care are zece membri şi care a urcat cu 200% din 2008 până acum.

Însă, legat de plecarea sa, oficialul băncii spune: "Nu este cazul de îngrijorare. Până la sfârşitul lui 2019, succesorul meu va fi la post şi nu va exista vreo întrerupere în activitatea din fruntea instituţiei".

Ieri, o acţiune IndusInd valora 1.359,20 rupii, cu 4% mai puţin decât în ziua anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb