Banca Internaţională de Investiţii creşte susţinerea pentru domeniile comerţ şi agricultură în România

Comunicate de presă / 28 octombrie 2021

Banca Internaţională de Investiţii creşte susţinerea pentru domeniile comerţ şi agricultură în România

Banca Internaţională de Investiţii (IIB) a dublat facilitatea de credit de tip revolving existentă acordată Heliosagri Internaţional SA (România) (Grupul Trans-Oil) pentru extinderea activităţii comerciale desfăşurate în România. În anul 2019, Banca a acordat societăţii un împrumut iniţial în valoare de 10 milioane EUR pentru achiziţionarea unei fabrici de producţie de ulei vegetal situată în Ţăndărei, România. Finanţarea actuală majorată până la valoarea de 20 milioane EUR va fi alocată pentru extinderea în continuare a operaţiunilor desfăşurate de fabrică, conform unui comunicat remis redacţiei.

Grupul Trans-Oil este o societate holding importantă, implicată în comercializarea de produse agricole, zdrobirea, transbordarea şi depozitarea seminţelor oleaginoase. Începând din anul 2020, Grupul a realizat valori record ale veniturilor şi şi-a crescut expunerea pe piaţă, demonstrând creştere semnificativă. De asemenea, societatea şi-a dezvoltat în mod activ operaţiunile comerciale cu statele membre IIB, cum ar fi Bulgaria, Ungaria şi Rusia.

Începând cu achiziţionarea fabricii, Grupul Trans-Oil a devenit un jucător mai influent în sectorul comerţului şi agriculturii din România, dezvoltându-şi de asemenea operaţiunile în portul Constanţa, stimulând exporturile de produse agricole de la fermierii din România.

Creşterea facilităţii de credit IIB va contribui la extinderea activităţii fabricii de la Ţăndărei, acordând astfel sprijin suplimentar unui sector agricol de importanţă strategică, oferind încă un impuls operaţiunilor comerciale, cu impact pozitiv asupra comunităţii locale prin crearea de locuri de muncă noi.

România ocupă în continuare una dintre primele poziţii în portofoliul de creditare şi documentare al Băncii, cu o valoare cumulată a investiţiilor începând cu 2012 care depăşeşte 265 milioane EUR. Asistenţa sub formă de creditare este acordată pentru sectoare-cheie din economia românească, precum infrastructură, producţie, agricultură, retail şi logistică. De asemenea, ţara este unul dintre beneficiarii principali ai unei game de produse noi, având drept scop stimularea investiţiilor de capital pentru mari societăţi multinaţionale din statele membre IIB. Banca Internaţională de Investiţii a fost implicată în mod activ în finanţarea unor proiecte complexe dezvoltate de giganţi europeni precum Schaeffler, Auchan, Gestamp şi Medicover, pentru extinderea activităţilor acestora în România.

La începutul acestei luni, IIB a ajuns la un nivel al portofoliului net al împrumutului de 1,2 miliarde EUR cu mai mult de un an înainte de data planificată. În conformitate cu "Strategia Bucureşti" actuală pentru perioada 2018-2022, acesta a reprezentat un obiectiv pentru încheierea anului următor.

"Dacă analizăm performanţele Grupului Trans-Oil, înregistrate de la acordarea împrumutului iniţial de către IIB, putem remarca un bun exemplu de dezvoltare şi extindere constantă a activităţii", a declarat Georgy Potapov, Vice-Preşedintele Consiliului Executiv al IIB, responsabil de Creditare şi Investiţii, "În România există unul dintre cele mai mari procente de lucrători agricoli din UE - peste 25%. Suntem încântaţi să asigurăm continuitatea parteneriatului pe care îl avem cu societatea şi să ne aducem în continuare contribuţia la acest sector vital din economia ţării".

"Suntem încântaţi să ne continuăm cooperarea cu Banca Internaţională de Investiţii şi suntem recunoscători acestei instituţii pentru încrederea şi asistenţa permanente, care reprezintă un impuls suplimentar pentru dezvoltarea şi extinderea în viitor a activităţii noastre. Prin prisma faptului că TransOil şi IIB au desfăşurat activitate pe câteva pieţe comune, această colaborare s-a dovedit a fi un parteneriat fructuos, solid şi eficient, pe care sperăm să îl avem în continuare", - a afirmat Vaja Jhashi, CEO al Grupului TransOil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb