Banca italiană Carige îşi vinde divizia de credite de consum

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 6 decembrie 2017

Banca regională Carige din Italia îşi înstrăinează divizia de credite de consum către fondul speculativ britanic Chenavari, în condiţiile în care astăzi se încheie termenul de majorare a capitalului societăţii financiare cu 560 de milioane de euro.

Carige, bancă al cărei sediu se află în Genova, trebuie să îndeplinească până la finele anului cerinţele Băncii Centrale Europene (BCE) de majorare a capitalului şi de reducere a creditelor neperformante, astfel încât să evite lichidarea sa.

Luni seara, banca a informat că trei dintre creditorii săi, respectiv asiguratorii "Generali", "UnipolSai" şi divizia de asigurări a băncii "Intesa SanPaolo", plănuiau să convertească în acţiuni Carige datorii ce li s-au transferat ca parte a unui swap de bonduri lansat de bancă.

Cei trei asiguratori au promis să cumpere titluri noi de 45 de milioane de euro, emise în cadrul acţiunii de majorare a capitalului. O parte din operaţiunea de majorare, de 60 de milioane de euro, este destinată deţinătorilor de bonduri afectaţi de swap, conform Reuters.

Totodată, banca a informat că a intrat în negocieri exclusive pentru vânzarea diviziei Creditis către Chenavari, care, ca parte a acestui proces, s-a angajat să cumpere acţiunile nevândute în cadrul majorării de capital derulate de Carige. Aceasta va cumpăra acţiuni de până la 40 de milioane de euro.

Creditis este evaluată la 100-110 milioane de euro, conform presei din Italia.

Carige a fost nevoită să amâne lansarea emisiunii de acţiuni din cauza unor dificultăţi de ultim moment apărute în asigurarea susţinerii subscriitorilor.

Amintim că banca italiană Carige, ameninţată de faliment, are nevoie de recapitalizarea de 560 de milioane de euro din cauza nivelului ridicat al creditelor neperformante. O încercare a sa de a obţine bani de la acţionari în luna noiembrie a eşuat, însă acum, subscriitorii - Credit Suisse, Deutsche Bank şi Barclays - şi-au exprimat speranţa că operaţiunea se va încheia cu succes.

Boardul Carige a aprobat, luni, vânzarea de datorii neperformante de 1,2 miliarde de euro şi o platformă destinată serviciului datoriilor către Credit Fondiario, societate specializată în debite neperformante.

În 2016, Carige era a 16-a mare bancă din Italia. Fostul său director, Giovanni Berneschi, a fost condamnat în februarie pentru fraudă şi spălare de bani.

Acţiunile Carige au urcat cu 1% ieri, pe piaţa din Milano, la ora locală 16.20, atingând 0,01 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb