Banca Mondială: Estimări în creştere pentru economia Chinei

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 noiembrie 2010

Banca Mondială: Estimări în creştere pentru economia Chinei

Banca Mondială şi-a revizuit, ieri, în sus, estimările referitoare la ritmul de creştere înregistrat de Produsul Intern Brut al Chinei în acest an până la 10%, de la 9,5% cât estima în luna iunie, dar a atras totodată atenţia autorităţilor de la Beijing asupra riscurilor prezentate de dezechilibrele mondiale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În pofida eliminării măsurilor de sprijinire a cererii interne, adoptate după criza financiară, şi a noilor măsuri introduse pentru a evita o supraîncălzire a sectorului imobiliar, "am decis să ne revizuim la 10% estimările de creştere pentru ansamblul anului 2010", se arată în raportul trimestrial al Băncii Mondiale, prezentat ieri la Beijing de economistul Louis Kuijs.

Produsul Intern Brut al Chinei a înregistrat o creştere de 11,9% în primul trimestru, după care a urmat o creştere de 10,3% în al doilea trimes-tru şi o creştere de 9,6% în trimestrul al treilea, o cifră "surprinzătoare" potrivit Băncii Mondiale.

Pentru 2011, Banca Mondială estimează că PIB-ul Chinei va înregistra o creştere de 8,7%.

"După o creştere foarte puternică pe care a înregistrat-o recent, China ar urma să revină lent la un ritm de creştere mai sustenabil în 2011 şi pe termen mediu", a declarat economis-tul Băncii Mondiale, Louis Kuijs. "Încetinirea economiei mondiale şi a importurilor va afecta, probabil, exporturile chineze", avertizează Banca Mondială care insistă asupra necesităţii de a reechilibra creştere spre cererea internă. "Un eşec în reechilibrarea modelului de creştere al Chinei este un risc major pe termen mediu, atât pentru China cât şi pentru economia mondială", se arată în acest raport publicat cu o săptămână înaintea summitului G20 de la Seul, la care principalele state dezvoltate şi emergente vor încerca să evite un "război al monedelor".

În ultimele luni, anumite bănci centrale au intervenit pe pieţele valutare pentru a scădea valoarea monedelor lor, iar economiştii se tem că aceste măsuri vor conduce la o revenire la protecţionism.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb