Banca Transilvania are prima şansă pentru cumpărarea OTP Bank

F.D.
Bănci-Asigurări / 6 noiembrie 2023

Banca Transilvania are prima şansă pentru cumpărarea OTP Bank

Dintre cele două oferte înregistrate la BNR pentru cumpărarea OTP Bank, se pare că Banca Transilvania se află în postura de favorită. Anumite probleme legate de nivelul preţului şi, nu în ultimul rând, situaţia din Rusia, i-au determinat pe cei de la Raiffeisen Bank să îşi reconsidere oferta, relatează Economica.net.

Potrivit sursei citate, chiar dacă Raiffeisen Bank rămâne în cursă, surse oficiale din BNR spun că Banca Transilvania este favorită pentru achiziţia OTP Bank.

După toate aspectele, OTP Bank trage de preţ pentru vânzarea băncii din România. Surse din sistemul financiar bancar arată că nivelul de preţ solicitat de grupul maghiar a fost peste suma pe care era dispusă Riaffeisen Bank să o ofere. În aceste condiţii, favorită pentru cumpărarea OTP Bank rămâne Banca Transilvania, arată sursa citată.

BNR a primit oferte de la Banca Transilvania şi Raiffeisen Bank pentru vânzarea băncii din România a OTP, aflată pe locul 10 după active.

OTP Bank România avea active de circa 20 de miliarde de lei la jumătatea anului şi ocupa locul 10 în piaţă.

OTP este evaluată de la 300 până la 400 mil. euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanţare către Budapesta. OTP Bank România are o cotă de piaţă de aproape 2%, înregistrând în ultimii 3-4 ani o creştere organică susţinută, potrivit sursei citate.

Banca Transilvania a ajuns pe primul loc în piaţă în primul rând cu ajutorul achiziţiilor. Grupul a cumpărat şi a fuzionat apoi cu Volksbank (2015) şi Bancpost (2018), bănci de top 10 la momentul tranzacţiilor. De asemenea, a mai cumpărat şi Idea Bank în 2022, care rămâne însă separată. La jumătatea anului avea active de 153 de miliarde de lei. Raiffeisen Bank nu a fost implicată în achiziţii majore recente în România. În 2001 a cumpărat Banca Agricolă şi în 2013 a preluat divizia de credite retail a CitiBank România. Raiffeisen România avea active de 66,8 miliarde de lei la jumătatea anului, mai precizează Economica.net.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. A ajuns Orbanu la fundul sacului...incepe sa vanda din casa...sa vezi cand inchid nemtii fabricile de masini ICE din hungaristan "ce ma freamat, ce mai vuiet":-)

    1. De ce ar inchide nemtii fabricile din HU? Au drumuri, forta de munca ieftina, sunt in Schengen, vorbesc germana mai bine decat engleza… etc.

      F probabil te-a luat gura pe dinainte, amice! 

    Un alt motiv pentru care TLV a reușit o performanta istorica - a depășit cotația de dinainte de ex-date, ajustata cu 5 și ceva la suta, în doar 2 săptămâni.

    1. corect :))) dividendul este in buzunare si cotatia la nivel pre-dividend.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb