Banca Transilvania deţine o cotă de piaţă de 20% din transferurile de bani din străinătate prin sistemul bancar din România şi intenţionează să îşi diversifice canalele de transfer de bani, a declarat ieri directorul general al băncii, Omer Tetik.
"Avem o cotă de piaţă destul de importantă pe transfer de bani dinspre diaspora, peste 20% din sistemul bancar. Vrem să oferim multe canale alternative pentru că aşteptările diasporei înseamnă un accces mult mai rapid", a spus Tetik, citat de Agerpres.
Banca Transilvania a lansat joi, împreună cu Western Union şi MasterCard un nou serviciu de primire de bani la ATM, care permite persoanelor care au card MasterCard sau Maestro emis în România de orice instituţie financiară să primească bani prin Western Union şi să-i retragă direct de la bancomatele Băncii Transilvania sau îi pot folosi pentru plăţi cu cardul la comercianţi.
Pentru transferul de bani, deţinătorul cardului trebuie să demareze o tranzacţie la ATM, să selecteze opţiunea "Western Union' şi să introducă, în secţiunea aferentă de pe ecranul bancomatului, detaliile tranzacţiei, aşa cum au fost transmise de către expeditorul banilor - numărul de control al transferului de bani (MTCN) şi suma de bani în valuta în care au fost trimişi banii, prezentată pe ecran. După completarea cu aceste informaţii, banii sunt viraţi în contul clientului aferent cardului MasterCard sau Maestro, în lei, în câteva minute, fără aplicarea vreunui alt comision. Din momentul intrării banilor în contul de card, clientul îi poate folosi la orice comerciant care acceptă carduri MasterCard sau Maestro sau îi poate retrage în numerar la orice bancomat care acceptă cele două mărci de carduri.
Serviciul este disponibil doar prin Banca Transilvania, însă poate fi implementat şi în alte bănci. "Nu este un acord exclusiv cu o singură bancă. Lucrăm cu diferite departamente pe piaţa bancară, avem discuţii diverse, nu ne-ar surprinde să intre în acest serviciu şi alte bănci în viitorul apropiat", a declarat şi Gabriel Sorbo, vicepreşedinte Western Union pentru regiunea de Sud a Uniunii Europene.