Băncile din Franţa trebuie să-şi majoreze rezervele de capital

Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2019

Băncile din Franţa trebuie să-şi majoreze rezervele de capital

Consiliul pentru stabilitate financiară din Franţa le-a cerut băncilor să deţină capital suplimentar pentru cazul în care firmele nu-şi vor mai putea achita datoriile făcute în această perioa­dă de boom a creditării, transmite Reuters.

Consiliul, care îi include pe guvernatorul Băncii Centrale şi pe ministrul de Finanţe, le-a acordat un an băncilor care operează pe piaţa franceză să-şi construiască un aşa-numit amortizor anticiclic al rezervei financiare (buffer) de 0,5% din activele riscante din Franţa.

În urma acestei noi cerinţe, băncile franceze nu vor accesa pieţele pentru a-şi majora capitalul, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

Deja, în iunie, Consiliul pentru stabilitate financiară a impus un aşa-numit amortizor anticiclic de capital de 0,25% din activele ris­cante ale băncilor din Franţa. În ultimii ani, datoriile corporaţiilor franceze au atins un nivel record, deoarece accesul la finanţare a fost facil. În mod repetat, guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau, a avertizat că, dacă ritmul acordării împrumuturilor nu va încetini, Consiliul va lua în calcul restricţionarea creditării.

Dar cererea pentru credite nu arată niciun semn de încetinire în rândul companiilor franceze, creşterea împrumuturilor bancare acordate firmelor non-financiare depăşind 6% în ianuarie, conform datelor Băncii Centrale a Franţei.

Este una dintre cele mai rapide creşteri ale creditării din zona euro şi chiar mai rapidă decât avansul economiei, care ar urma să se situeze la 1,4% anul acesta, potrivit prognozei Băncii Centrale a Franţei.

Ca rezultat, pe segmentul corporate, datoriile au urcat la 74% din PIB, în timp ce la nivelul gospodăriilor, pe fondul majorării creditelor ipotecare acordate de bănci, datoriile au crescut la 59% din PIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb