Băncile elveţiene ar putea pierde 522 milioane dolari în urma unui acord cu Marea Britanie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iulie 2013

Băncile elveţiene ar putea pierde 522 milioane dolari în urma unui acord cu Marea Britanie

"Credit Suisse Group" AG şi alte bănci elveţiene ar putea pierde aproape în totalitate suma de 500 de milioane de franci (522 de milioane de dolari) reprezentând plăţi garantate către guvernul britanic, ca parte a unui acord de combatere a evaziunii fiscale încheiat de cele două ţări, conform estimărilor Asociaţiei Bancherilor Elveţieni.

Plata, efectuată în baza acordului semnat de Elveţia şi Marea Britanie în octombrie 2011, acoperă eşecul clienţilor băncilor elveţiene în declararea conturilor secrete din trecut.

Asociaţia bancherilor a explicat că unele bănci elveţiene au arătat că există mai puţine active britanice netaxate în ţară decât s-au aşteptat, iar mulţi clienţi britanici nu se supun reglementarilor ţării lor deoarece sunt rezidenţi în Elveţia.

Astfel, este posibil ca băncilor să nu le fie rambursaţi banii de către clienţii lor britanici, conform asociaţiei cu sediul în Basel. Aceasta a menţionat: "O astfel de posibilitate nu trebuie exclusă. Este posibil ca nimic din plata garanţiei de 500 de milioane de franci să nu fie recuperat sau să fie recuperată doar o mică parte din aceasta".

Mulţi clienţi au optat pentru publicarea voluntară a activelor lor, ceea ce înseamnă ca vor plăti direct taxele către Guvernul Marii Britanii.

"Credit Suisse", a doua mare bancă elveţiană, ar putea pierde 90 de milioane de franci în urma acordului menţionat, sumă ce va fi contabilizată în trimestrul al doilea, potrivit asociaţiei.

Elveţia şi Marea Britanie au semnat acordul în materie ca să soluţioneze un litigiu privind evaziunea fiscală la care au recurs britanicii bogaţi ce deţin conturi offshore în băncile private elveţiene. Conform acordului, pentru plata garanţiilor, băncile elveţiene percep o taxă de reţinere la sursă de 27% pe câştigurile de capital realizate de britanicii care au conturi offshore. Veniturile astfel obţinute ajung la Trezoreria britanică, în timp ce identitatea clientului taxat rămâne secretă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb