"Banco Popular Espanol", în negocieri exclusive cu "Blackstone"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2017

"Banco Popular Espanol", în negocieri exclusive cu "Blackstone"

Banca spaniolă vrea să înstrăineze cea mai mare parte din portofoliul său de imobiliare

"Banco Popular Espanol" a informat, ieri, că a intrat în negocieri exclusive cu fondul american de gestionare a activelor "Blackstone Group" cu privire la vânzarea celei mai mari părţi din portofoliul său de imobiliare.

Conform Reuters, portofoliul băncii spaniole constă în active imobiliare şi credite neperformante evaluate la circa 30 de miliarde de euro de către "Banco Santander" - instituţia de credit care a preluat "Banco Popular" în iunie.

"Banco Popular" a făcut anunţul privind negocierile exclusive după ce cotidianul spaniol online El Confidencial a scris, ieri, fără să citeze sursa informaţiei, că "Blackstone" a decis să cumpere 51% din portofoliul amintit al "Banco Popular".

"Santander", care a preluat "Banco Popular" în 7 iunie şi aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare din Europa pentru această tranzacţie, a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la informaţia publicată de cotidianul spaniol.

Vineri, directorul executiv al "Santander", Jose Antonio Alvarez, a declarat că banca evaluează oferte, dar nu poate lua vreo decizie cu privire la vânzare până nu primeşte aprobarea autorităţilor pentru preluarea "Banco Popular".

"Banco Santander", cea mai mare bancă spaniolă, a preluat "Banco Popular Espanol" pentru un euro, în condiţiile în care autorităţile de reglementare europene au stabilit că aceasta din urmă risca să se prăbuşească.

Banca preluată continuă să îşi desfăşoare activitatea în mod normal, în urma transferului tuturor activelor către "Santander", conform anunţului făcut de Boardul Unic de Rezoluţie - instituţia europeană responsabilă cu restructurarea băncilor care au probleme financiare.

"Santander" a anunţat, după preluare, că achiziţia "Banco Popular" va accelera creşterea sa şi va genera profit din 2019. Banca a informat că are rezerve de 7,9 miliarde de euro pentru acoperirea activelor neperformante, după achiziţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb