Banco Santander a investit circa 400 milioane euro în Ebury

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 noiembrie 2019

Banco Santander a investit circa 400 milioane euro în Ebury

Banco Santander a investit 350 de milioane de lire sterline (aproximativ 400 de milioane de euro) în Ebury, cel mai bun intermediar de operaţiuni comerciale şi schimburi valutare pentru companii mici şi mijlocii.

Conform termenilor tranzacţiei, banca va achiziţiona 50,1% din Ebury, din suma investită 70 de milioane de lire sterline (aproximativ 80 de milioane de euro) fiind noi capitaluri proprii, în vederea sprijinirii planurilelor Ebury de a accesa noi pieţe în America Latină şi Asia.

Investiţia, care se aliniază la strategia digitală a Santander de accelerare a creşterii prin noi proiecte, va susţine oferta globală de servicii comerciale şi va consolida în continuare poziţia Santander ca primă opţiune bancară pentru IMM-urile care tranzacţionează sau care aspiră să tranzacţioneze pe plan internaţional, pe pieţele sale din Europa şi din America şi ulterior în Asia. Conform unui comunicat de presă, Ebury, care operează în 19 ţări şi 140 de monede, a înregistrat o creştere medie consistentă a veniturilor anuale, de 40%, în ultimii trei ani.

Ebury, companie fintech din Marea Britanie, operează pe o platformă unică de distribuţie la nivel mondial, având un model de afaceri bazat pe analiza datelor, şi oferă clienţilor cele mai bune experienţe şi produse.

Santander deserveşte peste patru milioane de clienţi IMM în întreaga lume, dintre care mai mult de 200.000 derulează afaceri internaţionale.

Santander se aşteaptă la o rentabilitate a capitalului investit (RoIC) de peste 25%, până în 2024. Investitorii existenţi ai Ebury, inclusiv cofondatorii şi conducerea, vor reinvesti în tranzacţie, iar echipa de conducere actuală îşi va continua planurile de extindere ale Ebury.

Ana Botín, preşedintele executiv al Grupului Banco Santander, a declarat: "Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă un motor major al creşterii în întreaga lume, creând noi locuri de muncă, contribuind cu până la 60% din totalul locurilor de muncă şi cu până la 40% din PIB-ul naţional în economii în curs de dezvoltare. IMM-urile devin din ce în ce mai globale, iar Santander este cea mai bine poziţionată bancă pentru a juca un rol de lider în a le ajuta să acceseze finanţarea comerţului global. Prin parteneriat cu Ebury, Santander va furniza produse şi servicii mai rapide şi mai eficiente pentru IMM-uri, anterior accesibile doar companiilor mai mari".

Juan Lobato şi Salvador García, cofondatori ai Ebury, au declarat: "Combinând o bancă mare cu o companie fintech agilă, vom putea oferi clienţilor noştri cele mai bune facilităţi din ambele sectoare: ei vor putea beneficia de tehnologia noastră şi de servicii de înaltă calitate în condiţii de siguranţă, în contrapartidă cu una dintre cele mai importante instituţii financiare din lume. Este o perioadă entuziastă pentru Ebury, având în vedere că tocmai am finalizat prima achiziţie, iar noul capital de la Santander şi acţionarii noştri existenţi ne vor permite să investim în noi modalităţi de a servi IMM-urile care tranzacţionează la nivel internaţional şi să continuăm creşterea activităţii noastre, păstrându-ne în acelaşi timp cultura antreprenorială".

Ebury este un jucător specializat care oferă o suită completă de servicii de schimb valutar şi plăţi internaţionale, cu preţuri şi flexibilitate foarte competitive. Fintech-ul are o gamă largă de clienţi, inclusiv IMM-uri, parteneri bancari şi instituţii financiare nebancare partenere. Ebury, cu 900 de angajaţi, care lucrează în 22 de birouri în 19 ţări, oferă o platformă tehnologică de ultimă generaţie şi o cultură unică susţinută de cofondatorii Ebury, care au realizat peste 134 milioane dolari de la înfiinţare, în 2009. În 2018, compania a procesat plăţi de 16,7 miliarde lire pentru 43.000 de clienţi.

Ebury va beneficia de toate facilităţile, brandul şi reţeaua bancară corespondentă a Santander pentru a stabili noi parteneriate bancare, iar aceasta, la rândul ei, va beneficia în continuare de oportunitatea de creştere a tranzacţiilor transfrontaliere ale IMM-urilor.

Sergio Rial, CEO-ul Santander Brazilia şi sponsorul executiv al activităţii diviziei de Servicii Tranzacţionale Globale din Santander, se va alătura consiliului de administraţie al Ebury în calitate de preşedinte. El va lucra îndeaproape cu echipa Ebury existentă, condusă de Juan Lobato şi Salvador García.

Ebury va continua să funcţioneze ca o unitate independentă, susţinută de Santander, având în vedere experienţa sa largă în creşterea şi dezvoltarea companiilor în care a investit, precum Getnet, filiala braziliană a băncii. Getnet, deja un succes în Brazilia, ajută la construirea platformei Servicii Comerciale Globale, care s-a înfiinţat iniţial în Mexic, apoi s-a extins în America Latină şi Europa. Santander lucrează cu 1,2 milioane de comercianţi la nivel mondial, cu o cifră de afaceri de 150 de miliarde euro, ceea ce plasează Santander în top 10 investitori globali în funcţie de volum.

Banca oferă IMM-urilor mai multe opţiuni pentru a sustine creşterea şi expansiunea internaţională. Santander, împreună cu alte bănci internaţionale, au lansat oficial la începutul acestei luni, Trade Club Alliance, o reţea globală unică de bănci care urmăreşte simplificarea comerţului internaţional cu o platformă digitală inovatoare.

Banco Santander (SAN SM, STD US, BNC LN) este o bancă comercială, fondată în 1857, cu sediul în Spania. Este prezentă pe 10 pieţe din Europa şi America, fiind cea mai mare bancă din zona euro din punct de vedere al capitalizării de piaţă.

La finalul lunii septembrie 2019, Banco Santander avea 1,04 trilioane euro în fonduri pentru clienţi, 144 milioane clienţi, dintre care 21 milioane sunt recurenţi şi 36,2 milioane sunt digitali (51% din clienţii activi), 12.700 de filiale şi 200.000 de angajaţi. Banco Santander a obţinut un profit de bază de 6.180 milioane euro în primele nouă luni ale anului 2019, o creştere de 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb