BANCPOST: "Numărul clienţilor care optează pentru conversie evoluează constant"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 martie 2016

"Numărul clienţilor care optează pentru conversie evoluează constant"

Numărul clienţilor Bancpost care optează pentru programul de conversie a creditelor contractate în franci elveţieni (CHF) evoluează constant, după cum ne-au spus reprezentanţii instituţiei de credit.

Aceştia ne-au declarat: "Bancpost şi-a manifestat constant preocuparea de a-şi susţine clienţii care au beneficiat de credite în franci elveţieni. Lansarea ofertei de conversie, cu respectarea principiilor privind reducerea datoriei debitorilor afectaţi de evoluţia monedei elveţiene şi împărţirea rezonabilă a costurilor a continuat seria de acţiuni începute încă din 2009, cu scopul de a veni în sprijinul acestora. Astfel, noua ofertă de conversie lansată în septembrie 2015 a răspuns unui interes crescut din partea clienţilor pentru propunerile de conversie a creditelor şi a fost bine primită de către aceştia, numărul clienţilor care optează pentru conversie evoluând constant".

Oferta de conversie pusă pe piaţă de Bancpost constă în aplicarea unei dobânzi fixe de 1,5% pe an, în primii trei ani, ceea ce se reflectă într-o reducere medie a ratei lunare de 30%, după cum ne-au spus sursele citate. Acestea ne-au precizat că, ulterior, banca aplică o dobândă individualizată variabilă, compusă din indicele de referinţă ROBOR la 3 luni şi marja fixă. "Oferta de conversie în lei conduce la diminuarea costului total al creditului în medie cu 15%", susţin reprezentanţii băncii, adăugând că procedura de conversie se realizează la un curs de schimb redus faţă de cel standard al băncii şi nu presupune niciun comision de administrare credit şi analiză.

Oficialii băncii ne-au mai declarat: "Iniţial, oferta de conversie a băncii a fost lansată pe o perioadă determinată, însă având în vedere interesul crescut manifestat de către clienţi, aceasta a fost extinsă până la data de 15 mai 2016. Având în vedere beneficiile ofertei de conversie, ne dorim ca toţi clienţii să aibă timpul necesar de a analiza propunerea. Bancpost este întotdeauna deschisă discuţiilor cu clienţii săi. În funcţie de analiza individuală şi specificul fiecărei situaţii şi solicitări, propunem soluţii personalizate care răspund nevoilor clienţilor la un anumit moment. Fiecare solicitare este analizată individual, în funcţie de situaţia specifică a fiecărui client, iar soluţiile propuse au în vedere sprijinirea clientului în depăşirea situaţiilor dificile cu care se confruntă".

Bancpost este una dintre băncile din ţara noastră care au acordat credite în franci elveţieni în perioada 2007-2008.

Majoritatea celor care au astfel de împrumuturi au ajuns în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele sau le plătesc destul de greu, după ce, la începutul anului trecut, Banca Centrală a Elveţiei a desfiinţat, în mod neaşteptat, pragul de 1,2 CHF/euro impus în 2011.

Pe parcursul lui 2015, clienţii au solicitat atât adoptarea unei legi care să-i spijine, dar şi aplecare din partea băncilor, de la care au cerut să negocieze şi să identifice, împreună cu ei, soluţii de împărţire a riscului.

Doar câteva dintre instituţiile financiare au lansat programe de conversie cu reducere a soldului.

În prezent, se află în Parlament un proiect legislativ care prevede conversia în lei sau euro a creditelor în franci elveţieni, la cursul mediu calculat de la data acordării împrumutului şi până în ziua conversiei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu cunosc niciun singur caz de conversie la Bancpost,oferta lor este otravita,am luat 90000lei(chf)acum dupa conversie as avea 140000 lei soldul si asta dupa 8 ani de plata.Primi trei ani este ok,apoi ajungem de unde am plecat sau mai rau.Daca erau fairplay aplicau o dobanda fixa toata durata creditului.Nu voi face nicio conversie in conditiile actuale,mai bine la tribunal.

    Daca din 2009 incercati sa rezolvati imprumutantii chf si pana azi nu ati rezolvat-o, e grav.

    Aceasta inseamna ca ori ati mimat rexolvarea ori nu ati facut-o ? 

    Aveti procese pierdute pe " clauze abuzive" definitive si irevocabile ? 

    Daca aveti minim unul ciocu' mic si valea !

    Aceasta a fost banca unde imi primeam bursa de la facultate. 

    1. Reduc rata 30% pe trei ani ... dar prin acest artificiu clientii isi asuma total atat cresterea CHF cat si dobanzile si comisioanele platite abuziv.

      volksbank, prima in topul bancilor de rahat a plecat... urmeaza bancprost. 

    Sunt mincinosi ,am cheltuit niste bani pt dosar si s-a anulat tot nu se mai face nici o conversie...nesimtire totala..hotilor

    Chiar credeti ca cineva a facut aceasta conversie. Care este cursul avantajos de schimb? Cursul BNR?....rusinos...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb