BANI DE CASĂ Băncile fentează normele BNR prin creşterea perioadei de creditare

Oana Scîntee
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 februarie 2004

Condiţiile restrictive impuse de Banca Naţională asupra creditelor ipotecare şi, prin extensie, şi asupra celor imobiliare, au obligat băncile comerciale să găsească noi soluţii care să faciliteze accesul cît mai multor persoane la astfel de împrumuturi.

Limitarea ratelor de rambursat la numai 35% din veniturile nete ale familiei solicitantului (faţă de 50% cît acceptau unele bănci înainte de luna februarie) a restrîns puternic numărul persoanelor capabile să obţină un credit ipotecar/imobiliar. "Creşterea duratei de creditare a fost singura alternativă. Dacă băncile nu ar adopta astfel de măsuri, volumul creditelor s-ar putea diminua", a afirmat ieri doamna Ani Cîrstea, directorul direcţiei credite din cadrul "Volksbank", în cadrul unei conferinţe de presă. Soluţia găsită de bancheri diminuează, într-adevăr, ratele de rambursat. Pe de altă parte, însă, acordarea de credite imobiliare pe o durată mai lungă de timp, accentuează problema atragerii resurselor financiare cu scadenţe cît mai mari, problemă cu care deja se confruntă sistemul bancar. În aceste condiţii, este foarte probabil ca băncile cu expunere mare pe acest segment de piaţă să contracteze linii externe de finanţare cu care să susţină acordarea de credite ipotecare/imobiliare. Conducerea "Volksbank România" a anunţat deja că negociază cu "Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare" şi "Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft mbH" (DEG) încheierea unor acorduri de refinanţare pentru susţinerea activităţii de creditare imobiliară.

Pentru moment, "Volksbank România" este prima instituţie de credit care anunţă, în urma intrării în vigoare a normelor BNR, că majorează durata de rambursare a creditelor imobiliare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb