"Bani de liceu" pentru reducerea abandonului şcolar

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 18 martie 2016

"Bani de liceu" pentru reducerea abandonului şcolar

Liceeni care provin din familii cu posibilităţi financiare limitate, dar care frecventează zilnic şcoala, sunt stimulaţi de către Guvern să-şi termine studiile. Ţara noastră ocupă unul dintre ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata abandonului şcolar, cu o medie aflată în continuă creştere în ultimii cinci ani - în 2014 a ajuns la un maxim de 18,1%. În urmă cu un an, Guvernul a aprobat "Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii", care îşi propunea reducerea ratei abandonului cu şase procente, pentru a atinge ţinta asumată de ţara noastră în cadrul strategiei "Europa 2020". Documentul conţine mecanismele şi măsurile care urmează să fie implementate până în 2020, în scopul reducerii procentului tinerilor cu vârsta între 18-24 de ani care au finalizat cel mult opt clase şi nu urmează nicio altă formă de şcolarizare sau formare profesională. Conform unor cercetări, abandonul şcolar are implicaţii sociale şi economice importante, tinerii fără studii liceale sunt predispuşi riscului asociat şomajului sau celui de a câştiga mai puţin după ce găsesc un loc de muncă. Între timp Guvernul s-a schimbat, dar noul cabinet pare preocupat, în continuare, de această problemă majoră.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat pe pagina sa de facebook, că Guvernul susţine financiar peste 60.000 de elevi de liceu, care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse: "Pentru anul şcolar 2015-2016, Guvernul susţine financiar peste 60.000 de elevi de liceu, prin intermediul programului "Bani de liceu". Suportul financiar este condiţionat de prezenţa zilnică şi cred că orice astfel de iniţiativă are menirea de a duce la scăderea abandonului şcolar şi la atragerea unui număr cât mai mare de copii la şcoală.Sprijinul financiar din cadrul programului "Bani de liceu" se acordă elevilor care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe persoană este mai mic sau egal cu 150 lei. Elevii primesc 180 lei lunar, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat."

Judeţele cu cei mai mulţi beneficiari ai programului "Bani de liceu" sunt: Suceava (5886 elevi), Iaşi (4648), Vaslui (3686), Dolj (3172), la polul opus aflându-se Sibiu (306), Covasna (310), Ilfov (403), Sălaj (439).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb